tirsdag 12. desember 2017

Bearnaisesås lallerstedt

Recept från en proffskock på god bearnaisesås med sherryvinäger, dijonsenap och lite kalvfond. Spetsa din sås med cayennepeppar om du vill. Denna bearnaisesås har en god och fyllig smak och serveras till. En klassisk bearnaisesås tillagas på smör, schalottenlök, vinäger, dragon, ägg, salt och peppar.


Dragonen är viktig, och man kan använda dragonvinäger i stället för sherryvinäger. Och värst var enligt deltagarna produkten ”Eriks Tryffelbearnaise” – en produkt som marknadsförs som bearnaisesås med.

Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du slår en perfekt bearnaise! Spela klippet för att se hur du enklare lyckas. Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med.


Denna smörbaserade sås med ägg och dragon lyser starkast på den svenska såshimlen. Lallerstedts äpple- och dadelsallad. Detta är ett recept på en vanlig traditionell bearnaisesås som man kan servera till stekt eller grillat kött.


Vilken färdiga bearnaisesås kan man äta om man går på LCHF? Här hittar du en lista på alla bearnaisesåser som kan köpas i butik med innehåll och bild.

Innehåller lite konserveringsmedel men inte alls mycket. Bearnaisessås må ha rötterna i Frankrike, men det är definitivt en svensk favorit.


Vår kärlek till bea är stor − vi har det gärna på. Vi har testat färdig bearnaisesås från kyldisken. Choronsås är en variant av bearnaisesås. Men vill jag ha en riktigt god sås, så är det hemgjord som gäller.


Beställ Bearnaisesås idag och få leverans redan imorgon. Sedan dess bor dottern Saga med ­resten av familjen. Här berättar stjärnkocken om de omskakande dygnen med det.


Våra kalla såser passar till köttet, kycklingen, den gravade laxen eller varför inte som dipp till fredagsmyset – bara att öppna och njut! Hemmagjord pizza med oxfilé och bearnaisesås, per pizza. Idag slipper man vispa ägg och droppa smält smör i jakten på en god bearnaisesås. I kyldiskarna finns det flera färdiglagade alternativ att välja bland.


Saken är biff nu ska vi grilla, med Eriks Såser kan vi chilla. Vet inte hur många gånger man suttit på krogen och frågat om béarnaisen är hemlagad. Min inre dramamakerska och min inre rättshaverist får så mycket näring av föreningen Äkta varas årliga process att kora största matbluffen!


Välkommen till vår såsiga värld full av goda och spännande såser. Att blanda Hot Bearnaisesås i frityrsmeten?

Men i vår filosåsfiska värld är allt som är gott tillåtet, och särskilt det här. Jag tror att många känner sig lurade av att man tror att det är en riktig bearnaisesås med recept från hans.


Om man inte orkar göra en bearnaisesås finns det ett par olika färdigfixade att köpa. Johan från Matgeek köpte på sig de han hittade och testar i den här. Vi vågar påstå att vi har något för alla.


En matsal med bord för till gäster. Den svävande Gondolen med bord för till gäster. Svar: Delikatess fabrikens bearnaisesås är också god :) halvalindha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.