torsdag 11. januar 2018

Aioli

Chiliaioli och limeaioli i all ära, här är ett recept på klassisk. Använd vitlök och dijonsenap-till fisk och soppa. Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill.


Den smakar bra att klicka i soppa, särskilt i fisksoppa, eller att ätas som tillbehör till både kött och grönsaker. Majonnäs smaksatt med vitlök som passar utmärkt till fisksoppa eller skaldjur.

Gör en egen smalare variant på aioli med lite majonäs och resten creme fraiche. Med en god och rund vitlökssmak är det den bästa som går att hitta. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan. Skala vitlöksklyftan och riv den fint.


Vispa ihop äggulan, citronsaften, vitlöken och saltet. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis sedan i en fin stråle.


Vill du lyxa till din aioli kan du smaksätta den med tryffelolja så blir det.

Vi erbjuder olika tapas att välja på samt. Recept på fransk fisksoppa med aioli. En slät fisksoppa med smak av fänkål, palsternacka och kajennpeppar.


Här visar vi steg för steg hur du lyckas med aiolin. Aioli mitt i Linköping city. Inget är som hemgjord aioli. Om du tycker den blir för tjock kan du blande den med lite creme fraiche.


Snabb aioli vitlöksmajonnäs blir det med färdig majonnäs och pressad vitlök, salt och peppar. Man kan även smaksätta med några korn saffran (gram). Detta är ett förenklat recept på hemmagjord aioli. Denna görs på majonäs och creme fraich och blir därför lite smalare än vanlig aioli och mycket godare än.


Vitlöksfrästa räkor med aioli eller vitlöksmajonnäs samt en klyfta citron garnerad med riven parmesan. Vårt recept på aioli är superenkelt att göra - och både magrare och fräschare än.


Rekommenderar starkt att besöka när man är i warsawa, åt pizza tillsammans med aioli och det va den godaste kombon! Se tapas och menyer på denna sida för aioli tapasbar.


Varje matlagare med självaktning måste lära sig att sno ihop en fin aioli.

Mammas recept på snabb och god aioli. Passar perfekt till fisksoppa. Enkelt recept på en god aioli smaksatt med lime och mynta.


En jättegod snabblagad vitlökssås som här är baserad på en krämig majonnäs. Krossa vitlöken i en mortel, stöt ned saltet till en homogen massa. This garlic mayonnaise is excellent with fish. I andra recept på aioli används endast äggulan men här använder jag hela ägget för att göra emulsion till aioli.


Om du nödvändigtvis vill ha en gulare aioli. Två goda LCHF-såser Idag får Du två recept på en och samma gång. Dels en gammal favorit, min hemgjorda majonnäs.


Den är väldigt enkel att göra och blir. Pistasch- aioli är gott till allt grönt, till exempel grön sparris. En superenkel, vegansk aioli med kikärtsspad (aquafaba) som bindande ingrediens.


Perfekt även för äggallergiker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.