tirsdag 13. februar 2018

Bearnaisesås kall

En hemgjord kall bea är bra mycket godare än dom köpta och superenkelt är det också. En lättlagad kall bearnaise. Hemmagjord kall bearnaisesås, en helt fantastisk kall sås som passar väldigt bra till en bit kött eller kyckling. Utmärkt till grillkvällen.


Att göra en egen kall bearnaise går väldigt fort och det blir så mycket godare än dom köpta. Godaste såsen till grillat som du snabbt rör ihop.

Den är verkligen helt makalöst god! På bilden nedan har jag serverat såsen ed potatisbakelser och stekt. Recept på kall béarnaisesås. Enkel kall sås med béarnaisesmak som du gör på minuter.


Klassisk bearnaisesås som är underbart god. I det här receptet är momenten något förenklade så du snabbt får ihop din favoritsås. Här ska inget smör värmas eller ägg.


Krämig och god med smak av smör, vinäger och dragon samt persilja och schalottenlök.

Passar till fest och gott till kött som oxfilé. Att göra sin egen bea är inte svårt och blir garanterat ditt godaste tillbehör till din köttbit.


Bearnaisesås är ett perfekt tillbehör till grillat och kött. Om du bara följer receptet så är bearnaisesås inte särskilt svår att göra. Ställ skålen eller kastrullen på en kall våt disktrasa. Kall recept, här hittar du 1Kall recept, t. Vår kalla bearnaisesås är färdig att använda direkt!


God till alla typer av kött, grillat eller stekt. Prova gärna även till kyckling och som dipp till. Vet inte om det är jag eller min bror som fått något om bakfoten då jag hävdar att bearnaisesås är en varm sås och brorsan hävdar motsatsen. Låt stå kallt så blir det en go tjock, kall bea!


Igår lagade jag min livs första bearnaisesås. Prova denna variant på snabb och enkel bearnaise med creme fraiche – en kall, god sås med dragon.


Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du slår en perfekt bearnaise! Spela klippet för att se hur du enklare lyckas. En äkta béarnaisesås innehåller dragon och äkta smör.


Här har du ett enkelt recept!

Vissa tycker att det är lättare att laga och den blir minst lika god. Servera en kall bearnaisesås till middagen. Denna bearnaisesås är lätt att lyckas med och fantastiskt god.


Med film som visar alla steg. Såsen kan skära sig om den blir för kall, för varm eller att man har för bråttom att vispa i smöret. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull.


Ingredienser till portioner: 2g smör tsk torkad dragon msk. Här kommer ett tips på en god kall bearnaisesås som man svänger i hop och låter stå kallt innan servering. Enklare än att göra en gammal hederlig men.


Det finns flera varianter på bearnaisesås men dragon ska alltid vara en av ingredienserna – testa till exempel Choronsås. Kall falsk bearnaisesås bör nog inte ens kallas bearnaise, men det smakar bra och går snabbt att göra.


För mig är bearnaisesås en smörsås på. Kall bearnaise Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.


Såserna bör förvaras kallt och en öppnad förpackning håller endast några dagar. Bäst i test är bearnaisesåsen Rydbergs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.