tirsdag 20. februar 2018

Lax på rotfruktsbädd

Lax på rotfruktsbädd

Baka i ugnen i minuter. Hur långt på förhand kan man göra smörgåstårta? Lax och räkor och majonäs. Bara man vet att det förvarats kallt. Dela rotfrukter och potatis i lite större bitar. Blanda olja, saffran och persilja. Fryst torsk blir mums med rotfruktsbädd, smörsås och bacon- och löktopping. Hacka timjan och persilja. Recept på ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd. En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.


Fläskfilé på rotfruktsbädd. Laxbricka med rökt och gravad lax. Tina laxen om fryst används. Sätt in mitt i ugnen tills. Fisk på rotfruktsbädd och kokt potatis. Baconlindad kyckling på rotfruktsbädd. Det här är en lyxigt krämig laxgratäng på frasig smördegsbädd som är lika god. Vilken festmiddag – kyckling med gräddsås och ugnsstekta rotfrukter med krispiga sugar snaps. Kassler på rotfruktsbädd Blev bjuden på det här för ett tag sedan, jättegott!


Rotfrukterna är det ju också bra pris på nu. Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många. Ugnsbakad lax är perfekt att bjuda på ! Använd gärna en ugnstermometer för att få rätt temperatur på laxen.


Laxen, rosa och mil går hem hos hela familjen! Vill du äta en god och nyttig middag? Läs även: goda recept på lax i ugn. Enkel pesto och hemlagad panering.


Du kan själv enkelt tillaga en god pesto som passar till lax genom att blanda olja. Varierande recept på både klassiska fiskrätter till nya spännande. Krydda med salt och peppar.


Stekt lax med dill- och kapriscreme. En riktigt god rätt där laxen blir saftig och på köpet får man såsen gjord när allt gottar sig tillsammans i. Gott och lättlagat med lax. Jag äter fisk ganska sällan, och på sistone har det lustigt nog blivit mestadels.


Här är recepten till nyår! Klicka på rätten för att komma till. Skiva lök och purjo, skala morötterna och hyvla dem i långa remsor. Lyft laxen över potatisen och delade tomater.


Lax på rotfruktsbädd

Gemensamt för alla laxarter är den lilla fettfenan på bak-kroppens ryggsida. Att lägga en helsida lax – eller om man så vill – bitar av den på en saltbädd att bakas i ugnen är ett underbart välsmakande sätt att tillaga denna feta. Denna rosa läckerhet kan serveras enkelt till lunch eller middag eller.


Lax på rotfruktsbädd

Lägg på fisken och droppa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.