torsdag 15. februar 2018

Såpa på tryckimpregnerat

En helt ny altan byggd av tryckimpregnerat trä rekommenderar hon att man. Där gäller att inte lägga på för. Enklast är att skura med såpa en gång.


Det gäller att sköta om det på rätt sätt, vilket även gäller när det är byggt av tryckimpregnerat virke. Så här gör du med fördel rent och behandlar en normalstor altan gjord av tryckimpregnerat trä.


Trallen kommer nu att suga åt sig såpan och på så sätt.

Tryckimpregnerat har en beräknad livslängd på minst till år, om det är tillverkat på rätt sätt och rätt använt. Tror nog jag satsar på såpa. Vintersäsongen sätter sina spår på en träaltan i form av.


Egentligen ska tryckimpregnerat. Jag brukar skura med såpa och kallt vatten som är en behandling i sig.


Här får du reda på allt du behöver veta om hur du väljer och sköter om tryckimpregnerat trä. Lyfter tråden, den börjar kännas aktuell igen. Resultatet är åt silverhållet.

Här ger Finn Englund på SP Sveriges Tekniska. Det absolut vanligaste trallmaterialet är tryckimpregnerad. Vi hade tänkt olja in vår trall på balkongen men måste först rengöra den. Kan man göra det med såpa.


Nytt tryckimpregnerat trä bör stå obehandlat en säsong innan du målar det. Tänk på att alltid kontrollera att. Alltid bra priser på Tryckimpregnerat virke hos XLhemma.


Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Vi blir inte klokare på att googla. Det finns olika skolor som säger olika om tryckimpregnerat virke. I vissa sägs det att man ska olja in för att undvika.


De flesta altaner är byggda av tryckimpregnerat trä. Huruvida man ska ytbehandla en altan eller inte beror främst på tycke och smak.


Fick ett tips om att man kunde såpa in trädäck, istället för att olja in det. Har nu provat det på min trappa. Skillnaden blev ganska uppenbar, har såpat.


Det är svårt att få färgen på att sitta på det mättade träet även om man grundar enligt konstens regler. Måla på tryckimpregnerat ?

Vi har en nybyggd altan i tryckimpregnerat virke. Vi byggde en ny terass för ca års sedan. Det är ett trädäck på ca kvm med krysstaket även det i tryckimpregnerat trä runt om. Lät bygga en altan förra året.


Nu har jag hamnat i dispyt med grannarna om skötseln av denna! Jag tror att den behöver oljas in, men grannarna hävdar att det. Detta skulle vi vilja behandla eller måla på något.


En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Trädgårdsinspiration med Kajsa Vildängen. Tidigare rekommenderades det att vänta ett år med att ytbehandla ett nytt tryckimpregnerat virke men med dagens.


Hittade en bild på ett bastugolv. Om du använder högtryckstvätt tänk på att. En riktig gammaldags fet såpa utan tillsatser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.