mandag 19. mars 2018

Behandla altan

Stort utbud av kompletta uterum till altanen för oslagbara priser! Lokala nyheter från Eskilstuna. Strängnäs, Flen och Sörmland. Och kanske det bästa av allt, du slipper.


De flesta altaner måste oljas in och underhållas regelbundet för att kunna stå emot väder och vin såvida du inte väljer miljöfarligt tryckimpregnerat trä. Hur mycket du behöver underhålla din altan beror givetvis på vilket virke du valt samt hur det är förarbetat.

Många trätrallar behöver inte behandlas utan har. Behandla uteplatser Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Altan Lasyrfärg och Bestå Fönsterfärg. Bilderna som finns på Sioo:s hemsida, testaltanen, är väldigt lik plankorna på vår altan men vi behandlar dom med såpa. Har precis lagt klart trallen (tryckt, grönt) på min nybyggda altan.


Altanen vid Qvarsebos hus har fått en silvergrå, sammetslen yta genom behandlingen med SiOO:X träskydd. Den ljusa vackra lystern är mycket uppskattad. Genom att måla med lasyr framhäver du träets struktur samtidigt som du ger ett bra skydd till din altan, terrass.


Vi har en gammal altan som är ca år utanför uterummet, jag hade nästan gett upp hoppet att den skulle kunna bli fin. Det har blivit mossa på den och ser mest.

Vackert och hållbart skydd! De flesta altaner är byggda av tryckimpregnerat trä, det som i bygghandel ser grönt ut och som med tiden ofta blir mörkt och fult. Men det finns knep att ta till.


Ljus Tjärolja är en ren naturprodukt som skyddar din altan samtidigt som den får en naturlig grå kulör. Träet återfuktas inifrån och träet får ett effektivt. Det kan vara lite trixigt att hitta bra dagar att göra behandlingen på, det ska nämligen inte vara sol på trät när det behandlas, man ska lägga på olika. Vi använder cookies och tredjepartscookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats.


Om du fortsätter utan att ändra dina. Här hittar du det du behöver för att uppnå bäst resultat! Underhåll av altanen rekommenderas om man vill att altanen ska hålla länge. Till exempel kan du behandla med olja som innehåller vax.


Filmen visar i huvudsak hur du behandlar din altan. Handledning för Premium Trä- och Ytskydd Altan, Panel och Marin. Osäker på hur du ska sköta om din altan eller uteplats? Ingen trätrall är helt underhållsfri, men några kräver mycket lite.


Men när den väl är byggd gäller det att sköta om den på rätt sätt för att se till att livslängden blir så bra. En altan är många husägares drömprojekt. Så här gör du med fördel rent och behandlar en normalstor altan gjord av tryckimpregnerat trä.


Istället för att olja in altanen med någon olja så att den.

Med en roller vinner du mycket tid jämfört med att lägga på oljan med en pensel. Terassdynan är ett annat bra redskap som är framtaget för att behandla altanen. Bygga altan och trädäck – silvergrått och miljöklassat Tankarna på att sitta ute på en mysig altan dyker upp allt mer oftare.


Nu är det hög tid att göra i ordning trädäck och altaner inför. Behandlar man inte efter en tvätt riskerar man att få sprickor som. Ett nytt miljömärkt träskyddssystem från Nitor ger vackra träytor.


Och det omsätter mycket pengar för byggbranschen att tillhandahålla olika lösningar för oss. Att bygga altaner är ett av Sveriges vanligaste byggprojekt.


Många med nyare trädäck behandlar vart annat år och får då ett mycket bra skydd och vacker yta. Jag kör delar såpa, del vatten, och sen kör över altan varje vår, en gång per år. Tvättar innan med trallrent.


Vårda din altan, och gör dina utomhusstunder trivsammare. Olja altanen med jämna mellanrum för att ge träet en fin, slitstark yta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.