onsdag 28. mars 2018

Kyckling citron timjan grädde

Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Kycklinggryta med citron och kikärter. Uppskattad av både barn och vuxna.


I receptet står det hel kyckling.

Finhacka löken, blanda med timjan, creme fraiche, grädde och buljong. Hel kyckling i ugn med timjan och citron. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl.


Koka kycklingen i såsen under lock. Stek lök och vitlök mjuk i smör. Smaka av såsen med salt och peppar. Salta och peppra kycklingen.


Det här är nyttig medelhavsmat som får en härlig smak av citron och timjan.

Pressa i saften av halva citronen. Tillsätt honung, häll i grädde och kycklingbuljong. Rör ner grädden och låt puttra min till. Red av med Majzenaredning till önskad tjocklek på såsen.


Recept på citron - och timjankyckling. Serveras ljummen eller kall. En helgrillad kyckling med massor av smak av timjan, rosmarin, salvia, bladpersilja samt vitlök, citron, lök och chili. Enkel bjudrätt med kycklingfilé serveras till en fantastiskt god sås på grädde, parmesan och timjan.


Grytan tar smak av citron och basilika som. Hacka basilikan och rör ner den och grädden i. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen i stora kuber. Krydda med salt, peppar och timjan.


Blanda ner citronskal och timjan i kycklingen och häll sedan blandningen. Skölj och stycka kycklingen i åtta bitar, torka av med hushållspapper.


Krossa timjan, rosmarin och vitlök lätt i en mortel, tillsätt olivolja och svartpeppar.

Helstekt majskyckling med citron och timjanglace. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden.


Smula buljongtärningarna över kycklingen. Skala vitlöken och pressa den sedan över kycklingen. En smidig, billig och enkel middag som passar både vardag och helg.


Timjan och citron är en god kombination. Häll över grädden och tillaga. Smula över kycklingen och addera grädda, fraiche. Enkla smaker men så fräscha och goda tillsammans.


Ni som följer mig på instagram och kika in till mig på instagram stories igår. Med inspiration från Rachel Khoo. Musslor med vitt vin, grädde, schalottenlök, potatis och persilja!


Tortiglioni med kyckling, citron och timjan smör och olivolja 5gram kycklinglårfiléer, putsade och tärnade. Rillsätt timjan, rosmarin. En god gryta med kyckling, blomkål, purjolök.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.