fredag 27. april 2018

Kyckling citron grädde

Den här kycklinggrytan smakar mycket av härlig, frisk citron. Du kan tillsätta lite socker för att dämpa det syrliga något om du vill. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök.


Kycklinggryta med citron och kikärter.

Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Rör ner grädden och låt puttra min till. Red av med Majzenaredning till önskad tjocklek på såsen. Variera din pasta och testa detta läckra recept!


Pastan omges av en krämig sås baserad på grädde, rödlök och paprika som får en härlig smak från citronskal. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Skär kycklingen i strimlor.


Skala och skiva löken tunt.

Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en gryta. Smula buljongtärningarna över kycklingen. Häll över grädden och tillaga i ugnen ca minuter. Gott med råris, pressad potatis, pasta eller valfritt tillbehör.


Helrostad citron -och timjankyckling samt potatismos. Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite.


Gårdagens middag och dagens middagstips blev en superduperfräsch kycklingpanna med citron och. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Vispa så allt blandas väl. Citronsås är en varm ljus krämig sås smaksatt med citron och grädde.


Klassisk sås till kokt kyckling men den passar också till kokt fisk samt ljust kött som. Salta och peppra kycklingen, lägg i varm stekpanna med en klick smör. Pressa i saften av halva citronen. Tillsätt honung, häll i grädde och kycklingbuljong.


Krossa timjan, rosmarin och vitlök lätt i en mortel, tillsätt olivolja och svartpeppar. Blanda pressad vitlöksklyfta, 2g riven parmesan, dl grädde och krydda med salt.

Tvätta citronen och skär den i tjocka skivor. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Den som vill kan låta grovhackad lök steka med.


Tack för alla recept och tips på vad jag kan göra med citron. Jag ska kolla igenom det ordentligt en dag och se vad jag kan baka eller laga ihop. Basilikakyckling med citron och fänkål. Lyft på skinnet på kycklingen och peta in så.


Juleskumdrink med Baileys och grädde. Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fon klipp ner soltorkade tomater. Haremsgryta med kyckling och citron Kinesisk soja. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling.


Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Sila spadet och blanda med grädde. Koka upp och red av med snabbredning. Smaksätt med salt, peppar och ev mer. Ingredienser till portioner.


När baconet fått lite färg, blanda ner det i stekpannan med kycklingen. Häll i grädde, kycklingfond och pressad citron. Ta citronen och stoppa in den i kycklingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.