tirsdag 22. mai 2018

Kyckling citron rosmarin vitlök

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås. Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin.


En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor. Stekt kyckling i delar smaksatt med citron och rosmarin. Recept på kyckling med rosmarin och vitlök – en lättlagad rätt med allt i en form.


Välj små potatisar så går det fortast.

I helgen gjorde jag en krämig kycklinggryta med vitlök, citron, soltorkade tomater, oliver, rosmarin och parmesanost. De spröda sockerärtorna bidrar med en härlig krispighet till den möra kycklingen.


Ett recept sprängfyllt av smaker, smaklig måltid! Skala och hacka vitlöken och blanda med lagerbla rosmarin. Skölj av kycklingen och torka av den.


Dela citronen i två delar och stoppa in halva i kycklingen med fem av vitlöksklyftorna, skalade och delade. Lägg kycklingen i en form. Rustik ugnsgrillad kyckling med citron och rosmarin.

Perfekt när du ska bjuda många på middag. Sen steka dem snabbt och hårt så de får yta. Underbara kycklingspett som är trevliga att servera på din sommarmiddag.


En helgrillad kyckling med massor av smak av timjan, rosmarin, salvia, bladpersilja samt vitlök, citron, lök och chili. Pappardelle med jägarens kyckling.


Fyll en hel kyckling med örter, vitlök och citron och stoppa in den i ugnen. Mmmm så gott det är med kyckling.


Här har jag gjort en marinad på citron, rosmarin, vitlök och chili och låtit kycklingen ligga och dra åt sig dessa smaker i. Allt-i-ett- kyckling ” med citron. Bryn kycklingen i smör med vitlök. Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det.


Använd gärna hela kycklingar istället för delar då det blir billigare och. Porchetta med rosmarin -och. Stoppa in vitlökssmör under skinnet på kycklingen. Fyll skrovet med tre lagerblad och två kvistar rosmarin.


Skinnet penslade jag med smör och soja och så saltade och pepprade jag rikligt. Häll sedan ut både kyckling och marinad i en ugnsfast form.


Stör över flingsalt och några varv med pepparkvarnen.

Instagram: "Gräddig linsgryta med färska tomater, vitlök och spenat 😍 Vad skulle få dig att. Ugnsbakad kyckling med citron och rosmarin.


Finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen i smör till de fått färg runt om. En enkel men mycket trevlig marinad som inte bara ger kycklingen bra smak utan plockar upp. Grillad kyckling med rosmarin och citron.


Mixa under tiden basilika, vitlök och olivolja med en hand-mixer. Smaka av med salt och peppar. Pimpa maten med massor av vitlök ! Enligt provsmakarna den godaste lammstek dom smakat, vilket är ett. Helrostad kyckling med rosmarin - och citronsmör.


Krossa timjan, rosmarin och vitlök lätt i en mortel, tillsätt olivolja och svartpeppar. Smakrik kyckling med citron, vitlök och rosmarin.


Gårdagens middag och dagens middagstips blev en superduperfräsch kycklingpanna med citron och rosmarin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.