fredag 31. august 2018

Dillsås lax

Dillsås lax

Recept på lax med kall dillsås. En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen.


Lax med dill är en självklar smakkombination. Ugnsbakad lax med dillsås är superenkelt att laga, lika gott till vardags som till fest.


Sväng ihop en restaurangmiddag hemma med den här laxrätten som är lika enkel som den är god. Varmrökt lax serveras här tillsammans med en svalkande crème. Därför är det gott att även andra tider på året få en förnimmelse av det som komma skall. Salt,peppar, purjo samt hummerfond Mängd?


Tillbehör: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Lax : Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Klar på mindre än minuter.


Vill du göra en klassisk svensk husmanskosträtt lite festligare så blir det gott med riven kokt potatis på toppen som får bli till ett knaprigt täcke i ugnen. Riv av ett folieark, lagom stort att svepa om fisken. Smörj folien och gnid in fisken med salt, både ut och invärtes. En ruskigt god laxrätt som jag gör ofta.


Stekt lax med ris och kall dillsås ger smaklökarna en påminnelse om den vår som snart kommer. För personer minuter portionsbitar lax utan skinn. Enklare att laga fisk blir det inte - sås och fisk i en form.


Riktigt snabblagat och gott med dill, grädde och citron. Dillsås till fisk i ugnen. Fyll laxfilén med en lyxig räkröra! Gratinera hela härligheten i ugnen och servera på en bädd av smörslungade grönsaker tillsammans med dillsås ! Blanda gräddfil med majonnäs.


Hacka dillen fint och vänd ned i såsen. Tvätta en citron noga och riv av det yttersta gula skalet. När man längtar efter en klassisk fiskrätt är detta helt perfekt! Var noga med att inte steka laxen för hårt och länge.


Dillsås lax

Det är alltid gott med en rå kärna i. Smörstekt torsk med supergod dillsås. Supersnabb kall sås som du kan göra mycket av och ha till fisk, varm som kall eller varför inte som dipp till grönsaksstavar?


Dillsås lax

Den är syrlig och god och. Stek purjolöken, finhackad. Själv brukar jag ta ganska mycket, häll i lite först och smaka av så. En mild och god citronsås med dill för ugnsbakad lax.


Tillagad med grädde, buljong, citron och dill. Abba Middagsklarts såser till lax och. En underbart lättlagad och snabb middag, för dig som vill bjuda välladat men inte har så mycket tid.


Kräftfylld lax med dillsås och sparris åt vi. Här kommer ett recept på en god lax som sköter sig själv i ugnen, smidigt! Minns tyvärr inte var jag sparat receptet från).


MUSSLOR, morot, purjolök, lök, vitlök, FISK, vitvinsextrakt, salt, solrosolja. Om man har tur kanske man kan köpa färskrökt lax längs med paddelturen.


Men säkrast är nog att köpa i förväg och ta me det vore ju snöpligt att bli utan. Strimla purjolöken och lägg i en smord form. Lägg laxen ovanpå och krydda med salt och peppar. Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med.


Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god! Nu ska ni få ett hejdundrande gott recept på fiskgratängen vi gjorde igår!


När jag var liten gjorde pappa ofta helstekt röding i ugn och till de minns jag att.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.