tirsdag 28. august 2018

Mexitegel sprickor

Jag funderar just nu på att köpa ett hus byggt i tegel, där det finns en stor spricka i sockeln och upp i tegelfasaden (se bifogad bild). När fogarna är porösa eller trasiga är det fritt fram för fukten.


Smäller det till och blir kallt så kommer det genast frostsprängningar och under. Mexitegel har i detta avseende sämre egenskaper.


Hur och varför mexitegel ? Mexisten, eller mexitegel, är en fabricerad kalksandsten, eller ett kalkcementtegel, som främst används till beklädnad av fasader och dekorativa detaljer.

Så slipper du få fuktskador i fasaden. Sprickor, hål, andra otätheter och missfärgningar kan vara tecken på en skadad fasad. Din husfasad kan avslöja en hel del om hur huset mår på insidan.


Undersök fasaden varje år för. Då det uppstår sprickor som är synliga så är detta en varningssignal att ta på allvar.


I sovrummet på bottenvåningen löper smala sprickor vertikalt längs väggen. Vi listar orsaker till sprickorna i ditt hus. Sprickor kan tyda på att det finns större problem som måste åtgärdas.


Maxiteglet har blivit ett hatat byggmaterial.

Rörelseskador – sprickor. Testa vårt tegel på en fasad med vår "Husdesigner". Inspireras av teglet som ger liv till fasaden. Petersen Kolumba Cover Specialtegel.


Upptäcker man sprickor och rötskador i tid är det relativt enkelt och billigt att laga eller byta ut enstaka brädor. Vitt mexitegel är möjligt att måla. Få resultat från sökmotorer i en!


Sökningar relaterade till laga mexitegel. Genom att sätta in nya kramlor kan fasaden bli stabil igen. Alla tegelstenar som har sprickor i sig ska bytas ut och fogarna ska hållas fräscha och hela.


Reparera sprickor i grunden. En spricka i betonggrunden eller ett fult borrhål i fogen på en tegelvägg? Om du ser tecken på flagnad färg, sprickor i putsfasaden eller i murbruket i tegelfasaden ska detta tas på allvar och inte nonchaleras.


En del sprickor och släpp i fasadputsen behövde åtgärdas. Genom dessa sprickor letar sig vatten genom. Vatten kan också ta sig in p. Du behöver inte få dig en chock när din tegelfasad eller tegelmur börjar få vita fläckar. Det är absolut inget fel på ditt tegel och.


Vi vill veta hur allvarligt det är och var det kostar om.

Någon som har en bra ide om hur man tvättar vitt mexitegel ? Mitt är missfärgat på många ställen och högtrycktvätten biter inte. Frågan hör väl inte hemma. Putsa mexitegel kostnad - Putsa tegelfasad eller. Paret hade redan tittat på ett 30-tal hus runt Göteborg och visste vad de var ute efter.


De bodde i en mörk våning i centrala stan och hade tröttnat. Så bekämpar du trägnagare och husbock. Den 2kvadratmeter stora 70-talsvillan i mexitegel utanför Halmstad gick på nästan fyra miljoner kronor.


Dyrt, men värt det för ytans skull tyckte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.