tirsdag 28. august 2018

Steka salladsblad

Annorlunda sallad som serveras i salladsbladen. Var noga med att inte steka salladsstrimlorna för länge, då förlorar de färgen. Stek bladen, några i taget.


Recept på lättlagad mat från matprogram och kokböcker. Den stekta tofun blir så god med en krämig majonnäs med smak av chili och jäst bönpasta.


Vänd skivor av squash i dukkah, stek gyllene i olja.

Toppa med späda salladsblad, ätbara blommor eller vilda örter. Skär korven på längden och stek den i smör eller kokosfett. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera. Servera korven med gurksåsen och salladsblad.


Varm sallad är så in i helvete gott. Och den är enkel och god att tillaga! Prova den panera stekt, marinera friterad eller som en krämig.


I den här burgaren ingår det bakade briochebullar, grönsalla stekt squash, halloumi, rödlök.

Lägg på salladsblad, squash och flingsalt. En bogstek av älg behöver inte hamna i ett långkok eller bli en stek i ugnen. Tofu är en vegansk råvara med många användningsområden. Strimla köttet tunt som skav.


Idag tipsar jag om nåt vi brukar fixa hemma när ingen orkar göra “ordentlig mat” (alltså husmanskost). Det här vänder man ihop på ett kick.


Panera fiskfiléerna i ströbröd och stek dem i lite av oljan. Smält en msk smör i stekpanna. Lägg upp salladsbladen och groddarna på. Innehåller bland annat: Salladsblad och Duchessemos.


Tabasco, dijonsenap eller sambal oelek – några droppar tabasco över ett krispigt salladsblad. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumikuberna gyllene runt om på medelhög värme. Lägg salladsblad i tortillabröden och toppa med.


De brukar vilja ha skivat bröd tillsammans med stekt ägg, stekt skinka och sallad. Därefter lägger du på salladsbladen och övriga grönsaker.


Lägg i vitlöken och stek på medelgod värme en stund tills vitlökshacket blir gyllene. Lägg ner salladsbladen och fräs tills bladen krymper. Korvkottar med rostad majs och stekt potatis.

Lite falukorv så här i mellandagarna, nämligen korvkottar. Barnen gillar falukorv i alla dess. Halloumi är en proteinrik ost som är speciell på det sätt att den inte smälter utan därför går utmärkt att steka eller. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en.


Tillsätt riset som också får steka med. Vänd ner squash och morötter och låt allt bli varmt. Fördela salladsblad på en stor skärbräda eller ett fat. Riv i salladsblad och strö över rostade pumpakärnor.


Lägg ett salladsblad på brödet, lägg sedan på biffen och ägget och ev. Värm biffen i en stekpanna. Garnering: salladsblad hyvlad parmesan färska örter. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, och stek till innertemperatur 55º.


Sänk sedan värmen och låt steka på mycket låg värme under lock cirka minuter. Blanda citronriv, persilja och vitlök till gremolata. Riv över lite citronskal och servera.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.