tirsdag 11. desember 2018

Fisksås kall

Mycket god kall fisksås - en enkel sås som passar till fisk. Recept med bilder steg för steg. Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med. Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god!


Kall fisksås – den är ljuvligt go mycket lätt att tillaga. På bara några minuter har du en superläcker sås som passar till all sorts fisk. En jättegod kall sås som passar till både rökt och grillad fisk. Efter att du har provat Erikas fisksås kommer du inte vilja äta annat till din fisk.


Fisksås kall

Såsen är sagolikt krämig och med dill och en citronklyfta till är den. Minns ni skolans dillsås, den kalla som de serverade till all fisk? En supergod fisksås är Trysundasås.


Creme fraiche, dl grädde. En underbart god fisksås till t. Lättlaga relativt kalorisnål med lätt creme fraiche. Omtyckt av barnen till de regelbundet återkommande fiskpinnarna. Ett plus att den går att göra laktosfri.


Servera fisken med den kalla såsen, kokt färskpotatis, en grönsallad och en citronklyfta. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera. Gör en kall sås på gräddfil, crème fraiche eller yoghurt. Gott till fisk, till grillat eller att förbereda till buffén.


Pernilla gjorde en underbara fisksås till en laxwok. Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan?


En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt. Lätt- och snabblagat - bara att blanda gräddfil med valfri krydda eller smaksättning till en god kall sås. Basen i en kall fisksås kan vara yoghurt, gräddfil eller creme fraiche.


Ofta med en klick majonnäs för att få lite sälta och umami. Till fisk passar både kalla och varma såser. Rätt sås till fisken gör måltiden ännu läckrare.


Låt såsen rama in rätten för en godare helhet. Kall sås med creme fraiche dill recept, här hittar du 1Kall sås med creme fraiche dill recept, t. Vitlökssås med citron och dill Räkfrossa med tre goda.


Fisksås kall

Skolans kalla fisksås är verkligen supergod! Och mycket enkel att göra! Jag gjorde såsen utan citron. Kontoöversikt Mina recept.


Den där kalla dillsåsen som serverades till skolans panerade fisk får det att vattnas i munnen på många, här är receptet, matbricka och dubbla dricksglas får. Kall dillsås (skolans fisksås ) dl gräddfil dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk) dl majonäs dl.


Stekt fisk, kall sås och potatis var mångas favorit i skolan. Här är receptet på den goda såsen! Min wok brukar jag smaksätta med fisksås, farinsocker, sambal och ev hönsbuljong.


Här finns recept på kalla såser till grillat och röror till grillat! Njut av våra bästa recept på goda tillbehör till grillmaten. Gillade ni den kalla såsen som serverades till fisk i skolan. Då måste ni pröva den här, den smakar precis likadant.


Fisksås kall

Fiskpinnar är barnens favorit och gärna. Minns att man alltid fick kall filsås man alltid fick till panerad fisk i skolan? Jag har alltid tyckt att den såsen ska det vara till just panerad fisk, inget. Jag brukar göra en sås som är så god till fisk, Trysundasås.


Den är lika god till torsk som till lax eller rökt sik. Den går lika bra att servera varm som kall.


En kall sås med valfri rom eller caviar, gräddfil, crème fraiche, hackad rödlök, citron samt gräslök. Vad ersätter man fisksås med till vegetariska thai- och vietnamesiska recept?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.