torsdag 20. desember 2018

Gräddfilssås med gräslök

Gräddfilssås är jättegott och enkelt att göra. Förslag på olika sorters gräddfilssås med olika smaksättningar.


Gräddfilssås med gräslök

Lätt- och snabblagat - bara att blanda gräddfil med valfri krydda eller smaksättning till en. Klipp gräslöken och blanda med ­gräddfil, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar.


Röran har en syrligt skarp men ändå rund smak och trivs utmärkt ihop med färskpotatis. Blanda gräddfil och örter.


Gräddfilssås med gräslök

Att göra en röra med keso till middagen blir ett något mer proteinrikt tillbehör än en vanlig gräddfilssås. Denna kesoröra med gräslök passar också. Den här såsen är ett gott tillbehör till de flesta fiskrätter.


Den passar även bra som tillbehör på buffén. För dig som gillar lax så är det här ett strålande recept.


Ugnsbaka laxen tillsammans med goda kryddor som citronpeppar, persilja, dill och gräslök och servera. Hej Ska på middag och ska laga förrätt att ha med mig. Gräslök, visst är det den.


Gräddfilssås med gräslök

Allra godast är den i ett örtsmör eller i en kall gräddfilssås. Citrondressing med gräslök Potatissallad med rädisor, gräslök och chèvre. Bli medlem och skapa listor med dina favoritrecept redan idag! Här hittar du alla våra recept som innehåller gräddfil.


Till dl gräddfil hel kruka gräslök. Laxmedaljonger kryddade med citronpeppar som serveras med potatismos och en gräddfilssås. Börja med att skala potatisen och ifall ni vill ha lite.


Finhacka gräslöken och dillen. Mycket god kall fisksås - en enkel sås som passar till fisk. Recept med bilder steg för steg. Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör några minuter på varje sida beroende.


Servera dem som ensamrätt med sallad eller. Stek biffarna tills de får färg och servera med en gräddfilssås med dill och gräslök samt citronklyftor och potatismos.


En egen god variant till gräddfilssås till stekt. Jag ska bort på midsommar och det kommer serveras sill, potatis och gräddfilssås med gräslök. Kvällsmat: Stekt inlagd strömming, gräddfilssås med gräslök, potatis, gröna. Härlig paj med färskpotatis och purjolök.


Idag står det dock ugnsbakad lax på bloggmenyn, serverad med en riktigt god gräddfilssås och ett gäng härligt göna edamamebönor. Vår vegetariska ”sill” gör vi på picklad ostronskivling och en klassisk gräddfilssås kryddad med gräslök. Strö över hackad rödlök och finhackad gräslök.


Skölj ur formen med kallt vatten och klä den. Man kan smaksätta med vitlök eller gräslök t. Där kan jag också skriva under. Men om du fryser den så blir den grynig. Laxfärsbiffar med pepparot, gräslök och.


Nästa gång kanske jag gör en gräddfilssås med riven pepparrot och serverar till istället så att roten. Såser som lyfter laxen till oanade höjder och som är enkla att lyckas med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.