mandag 31. desember 2018

Måla mexitegel vit

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Vårt hus från sjuttiotalet är byggt i mexitegel. Målar man direkt på teglet finns risk för frostsprängning och då kan färgen flaga bort på vissa håll. En fundering som jag har är att måla hela fasaden (dvs både tegelplatta och fog) vit istället.


Eventuellt med en dragninp den vita mexitegel -eran.

Ett hus av vitt mexitegel går relativt enkelt att måla, och kan bli så här dramatiskt i ny, mörkbrun skrud. Bränt tegel bör däremot i de flesta fall slammas. Jag är själv uppvuxen i en vit mexitegel villa.


En modern kropp bestående av olika stora lådor bredvid varann. Vi har målat vårt gula tegelhus vitt och ångrar oss inte en sekund. Vi målade med färgspruta och det gick förvånansvärt snabbt att måla huset.


Vi har ett 70-talshus som är delvis klätt i vitt mexitegel, resten i träpanel. Träpanelen var från början mörkbrun, men vi målade förra sommaren om till en.

Mexitegel – en vacker natursten för en unik fasad. Vad får dig att stanna, titta till och tycka att ett hus är vackert? Visst är det ofta fasaden! Vi sköljer försiktigt av med lite ljummet vatten och borstar mer om vi missat något.


Nu blir ytan vit och fin igen och vi slapp måla. Vår första tanke var att ha vit färg, men det skulle ge en känsla av mexitegel som vi inte ville ha. Vanlig vit väggfärg funkar utmärkt för tegel. Inomhus behöver du inte ta hänsyn till fukt och kyla på samma sätt som om du skulle måla en vägg av tegel.


Ngn som vet om det finns möjlighet att måla vitt mexitegel med färg och få ett bra och hållbart resultat? Färgval till vitt mexitegel ? Vi ska nu måla om och är sugna på att ändra. Du nämner att man ska impregnera mexitegel innan man målar : Vad impregnerar man den då med och kan det vara en bra idé att imprignera mexitegel utan att man. En tegelfasad är mycket hållbar och generellt behöver den lite eller inget underhåll.


Dock kan man behöva måla om fasaden om teglet blir missfär. Vad är det för fel på mexitegel ? Tänk ett underbart, lysande vitt torn eller slott som reser sig mot skyn, som byggt av bara sockerbitar!

Fasad av rundhuggen, vit mexisten. Här hittar du inspiration för vita hus. Tänk på att kulören upplevs starkare på fasaden än på färgprovet.


Kan man måla på mexitegel ? Vi har ett hus i mexitegel med mörkgrå fogar och brun grund samt bruna trädetaljer. Montering av ett skorstensskydd till vit mexitegel skorsten i Dalstorp.


Vita kulörer kan vara varma och mjuka men kan också ge ett svalt intryck beroende på vilken ton man väljer. Rummets ljusförhållanden och övriga kulörer i. Att måla med färg direkt på en tegelvägg rekommenderas. Här kan du läsa om allt möjligt, från kataloghus och mexitegel.


Hej, kan vi måla vårt hus om det har en mexitegelfasad? Och med vad ska vi i så fall måla det? Här får du tips och priser för vad en fasadmålning faktiskt kostar.


Hittade denna bild på Alcro, där man helt sonika målat teglet! Det går att måla om ett tegelhus med kalkfärg.


Epoxifärg används inom måleri och industri för att måla objekt och ytor som utsätts för kraftigt slitage och exponering av. Däcksfärg halkfri vit Epifanes. Tänker du måla om ditt hus i sommar och har svårt att välja kulör?


Vita hus Det kan verka enkelt att välja en vit fasad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.