mandag 25. mars 2019

Delsjön vandring

Klättra och vandra i Chamonix. Dagsvandringar med bekvämt boende. Upplev vår vackra natur till fots. På denna sida presenteras några olika förslag till vandringar i området.


Men ett lätt snöfall och tidsbrist gjorde att vi istället tog en mycket lätt promenad runt Lilla Delsjön.

Om man vill starta vandringen här ifrån badet och inte kommer i bil. Då är en hyfsad fin promenad att gå in bakom Stora Torp herrgård och följa den grusade.


Delsjön är indelad i Stora och Lilla Delsjön och ligger i Delsjöområdets naturreservat. Från Delsjövägen är det sedan ca. Vägen runt sjöarna är en bred grusväg som passar bara för vandring såväl som löpning och cykling. En bit av vägen är kupera.


Bassänger från det gamla vattenverket vid Delsjön brukas som fiskdammar.

Hela området är fullt med gångstigar som lämpar sig för vandring, löpning och cykling. Vandring är ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige. Här är vackra leder som passar allt från nybörjare till entusiaster.


Tips och inspiration inför din vandring. Nya Vildmarksleden” är cirka km, dvs. Se kartor på delsträckor där nya dragningar är märkte med gul färg. Stor ändring vid Härskogen!


Lilla Delsjön Kindboviken Blommaskogsviken Stora Delsjön Edsviken Härlanda tjärn Svarttjärn Västra. I Lerums kommun finns miltals med härliga skogspromenader längs etablerade vandringsleder och naturliga skogsstigar. Inled vandringen längs Bohusleden där den faktiskt börjar.


Nästa etapp är kortare, kilometer, och går delvis genom Delsjöns naturreservat. På fredag den september är det dags att vandra för både din egen och andras hälsa då företaget Tappa.


Delsjön, består av två sammanhängande sjöar, Stora och Lilla Delsjön i östra Göteborg. Delsjöbäckenet bildar ett system med sjöar. Café Lyckan nära Delsjöns badplats berättar Stig och.


Bertilssons stuga Göteborg bästa cafe?

Man kan knappast hitta bättre läge iaf och hembakt mat som smakar bättre än mammas. Projektet Delsjön -Härskogenkilen Närmaste hållplatser: Väst: Welandergatan (motionsanläggning Skatås), Töpelgatan (Badplatsen), Bögatan (övrigt).


Igår hade vi den tuffaste vandringen. Delsjön och Sisjön (Sandsjöbacka) är naturreservat och i sådana gäller särskilda regler, ofta är det endast tillåtet att tälta på särskilda platser. Avstampet görs vid den lilla sjön Blåvättnerna.


Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark. Här finns många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö på olika platser i kommunen. Underbara vyer över St Delsjön.


En hel del branta backar att slita ut benen på. Inte speciellt teknisk löpning, välkänt promenadstråk. En vandring på naturstigar från Alfred Gärdes väg till Kallebäck i Göteborg 30.


Walking on paths in Delsjön nature area in Gothenburg, May 30. Bild: MIKAEL SVENSSON GETRYGGEN. Utsikten är värd sin vandring. Det här är Anders favoritställe om han bara får välja ett.


Historiken Per Hallen tar oss ånyo med på en vandring i tidigare generationers fotspår. Vi kommer denna gång röra oss i en liten annorlunda riktning, i jakt på. I sin nya bok skildrar de.


Välkommen till Örgryte torp. Delsjöområdet utanför dörren, ett hav av vitsippor på våren och en cykeltur till Avenyn på tio minuter ger dig det bästa av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.