fredag 1. mars 2019

Lax honung soja

Lax honung soja

Lax som snabbmarineras med ljus soja, honung och ingefära. Servera med sesamstekt broccoli och ris. Chili, soja och honung sätter smak på ugnsbakad lax, en superlätt festrätt!


Recept från boken Lax och kyckling. Laxen penslas med en blandning av färsk ingefära, chilisås och soja. Strössla sesamfrön över fisken och så skjuts in i ugnen!


Blanda samman senap, honung, soja och vatten. Hetta upp en stekpanna och stek laxbitarna på medelgod värme ca min på. Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök till en marinad.


Skär laxen i stora kuber eller bitar. Laxen ska marinera några timmar, börja i tid. Lax med soja och honung Portioner: portioner. Häll såsen i dubbla plastpåsar tillsammans med laxen.


Bryn den i oljan i en stekpanna, sänk värmen och stek ytterligare någon minut. Både lax och ris smaksattes med riven. Asiatisk lax med sesamfrön och soja (0) I det här receptet får stekt laxfilé småputtra i en asiatisk sojasås som. Laxfjärilar med soja - och sesamsås smaksatt med ingefära.


Lax honung soja

En nyttig rätt med lax med asiatiska smaker. Gravad lax med soja och ingefära. Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Lättgrillad lax med avokado, mango och soja. Min och min är det väl inte. Här har Camilla kombinerat asiatiska smaker i laxen mot krämig len kaprismajonnäs. Frys laxen innan du tillagar rätten. Ugnsstekt lax med soja och chili Portioner: 2. Ugnsbakad lax med asiatiska smaker av sesam, wasabi och chili.


Rör ner soja, honung, limejuice och sesamolja. Vänd till slut ner hackad koriander. Skär köttet i skivor om det är hel i. Lägg laxen i en smord ugnsform.


Lax honung soja

Riv skalet från limen och strö det över laxen. Krydda med salt och peppar. Honung är en personlig favorit till.


Sojans sälta och tahinins nötighet tillsammans med syran från citronen och sötman från honungen är helt enkelt riktigt bra. Tre av fyra i den här familjen älskar, med betoning på älskar, lax och vi äter det åtminstone en gång i veckan. Det blir en god sås av citron, sesamolja och soja. Häll sojan i en kastrull, tillsätt strösocker, vit sirap och honung.


Sojasås bit ingefära, riven vi. Marinerade laxpaket med vitlök och honung. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på. Rör i hop under uppvärmning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.