torsdag 30. mai 2019

Kall bearnaisesås zeina

Godaste såsen till grillat som du snabbt rör ihop. Den är verkligen helt makalöst god! På bilden nedan har jag serverat såsen ed potatisbakelser och stekt. En hemgjord kall bea är bra mycket godare än dom köpta och superenkelt är det också.


Hemmagjord kall bearnaisesås, en helt fantastisk kall sås som passar väldigt bra till en bit kött eller kyckling. Utmärkt till grillkvällen.

Att göra en egen kall bearnaise går väldigt fort och det blir så mycket godare än dom köpta. Kall bearnaisesås -recept HÄR!


Gör såhär: Börja med att värm ugnen till 250° och se till att den är riktigt het innan du tar in kycklingen. Denna pin hittades av Lenlof. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. En lättlagad kall bearnaise.


Klassisk bearnaisesås som är underbart god. I det här receptet är momenten något förenklade så du snabbt får ihop din favoritsås. Recept på kall béarnaisesås.

Enkel kall sås med béarnaisesmak som du gör på minuter. Prova denna variant på snabb och enkel bearnaise med creme fraiche – en kall, god sås med dragon. Krämig och god med smak av smör, vinäger och dragon samt persilja och schalottenlök. Passar till fest och gott till kött som oxfilé.


Kör lite gurkmeja för bättre färg. Häll på lite kallt vatten för lösare konsistens. Servera färslimpan tillsammans med den kalla bearnaisen och rostade grönsaker. Att göra sin egen bea är inte svårt och blir garanterat ditt godaste tillbehör till din köttbit.


Bearnaisesås är ett perfekt tillbehör till grillat och kött. Om du bara följer receptet så är bearnaisesås inte särskilt svår att göra. Ställ skålen eller kastrullen på en kall våt disktrasa. Här ska inget smör värmas eller ägg.


Vet inte om det är jag eller min bror som fått något om bakfoten då jag hävdar att bearnaisesås är en varm sås. Ska den serveras varm eller kall ? Såsen kan skära sig om den blir för kall, för varm eller att man har för bråttom att vispa i smöret. Låt stå kallt så blir det en go tjock, kall bea! Igår lagade jag min livs första bearnaisesås.


Med film som visar alla steg.

Här kommer ett tips på en god kall bearnaisesås som man svänger i hop och låter stå kallt innan servering. Enklare än att göra en gammal hederlig men.


Vår kalla bearnaisesås är färdig att använda direkt! God till alla typer av kött, grillat eller stekt. Prova gärna även till kyckling och som dipp till. En klassisk krämig bearnaisesås i praktisk flaska.


Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot. En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.


Smöret får inte vara för kallt när det serveras för då kommer inte smakämnena fram ordentligt och det är svårt för gästen att äta det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.