onsdag 31. juli 2019

Stekt sparris vitlök

Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris. Njut av underbara recept med färsk stekt sparris som är krispig och får en riktig god smak. Lika gott till fisk och kött som i en sallad eller till pastan.


Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök.


Halvera tomaterna och lägg dem i en vid stekpanna tillsammans med sparris, rödlök och vitlök.

SPARRIS Grillad (eller stekt ) sparris är ljuvligt gott och mycket enkelt att tillaga. Gott som grönsakstillbehör eller hel rätt blandad med pasta eller till en omelett. Skär vitlöken i skivor och stek lätt. Skala räkorna och fräs dem hastigt.


Rostad sparris med smak av vitlök, servera sparrisen som tillbehör eller förrätt, nyttigt, snabbt och gott. Koka, grilla eller steka grön sparris. Den späda sparrisen som kommer i maj och juni behöver oftast inte skalas, endast ansas lite i nedre änden.


Samtidigt så kan du förbereda sparrisen genom att skära den i mindre bitar och steka den.

Välj vilken samling du vill spara " Vitlök och grön sparris. Ingredienser Svensk oxfilé Vitlök Bacon Smördeg Ägg Sparris Potatis. Gör så här Stek vitlök, lök och finstrimlat bacon.


Förstek köttet, kavla ut degen och. Stek sparrisen på svag värme så att den inte blir bränd innan den är färdig. Det tar 7–minuter beroende på hur tjock den är. Självklart behöver du inte.


Ansa sparrisen och skär den i tre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparris, vitlök, pinjenötter och chiliflakes ca min. Tomathalvor stekta i olivolja, rosmarin och vitlök (valfritt).


Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och. Jag hittade så söta minisparris i affären igår och kunde inte låta bli att köpa dem.


Det är kanske inget nytt men jag har inte sett minisparris innan. Tillsammans med vit sparris. Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme.


Koka upp rejält med lättsaltat vatten, tillsätt kamutvetet och låt koka i tio minuter.

Skär sparrisen i mindre bitar och dela svampen i halvor. Rör i svamp och vitlök och låt steka. Smaken blir mer koncentrerad och mer närvarande. Stekt sparris är gudomligt!


Konsistensen blir mjäll och al dente - inte alls så där. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna tillsammans med vitlök och chili.


Stek i smör i en traktörgryta till löken blivit mjuk utan att ta färg. Hacka lök och vitlök fint. Gärna till pasta med sparris, vitlök och citron.


Spänstigt med inslag av tropisk frukt och aningen örtiga toner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.