torsdag 30. januar 2020

Koppla spis utan nolla

Alltid låga priser och dagars öppet köp. Se alla erbjudanden och köp nu! Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser!


Vi har spisar till röda priser och erbjuder fri frakt i hela landet! Skyddsjorden ska såklart alltid kopplas !

Nu vet jag inte vad du menar med en "vanlig polig kontakt" men om det är den däringe " spis o andra 3-fas grejer. Att installera ett spisuttag utan nolla kan vara. Enda seriösa alternativet är att antingen dra dit en nolla och sätt ett perilexuttag eller koppla spisen fast. Om spisen går på tre faser utan nolla så får anslutningskabeln innehålla en blå ledare som då används.


Vid spisänden måste du vara noga så du kopplar de tre trådarna rätt fas, nolla. Vill man inte dra fram nolla så finns det trefasuttag utan nolla men då.


Spisar kan kopplas på flera olika sätt nämligen. Får man installera ett vanlig spisuttag perilex utan nolledare?


Den ska ju egentligen ha faser, nolla och jord men många gamla spismatningar saknar som bekant.

Skälet till att det är tre faser som skall kopplas till spisen är för att kunna använda fler. Inom ett par veckor ska vi börja byta kök i huset. Sitter här och tänkte på spisen och ström till denna.


Idag har vi en ful gammal häll som efter. Har du minsta fundering om hur man kollar hur det är kopplat så ska du inte göra det själv utan anlita en fackman. Massor av badrumsprodukter.


Köp spisar billigare hos Bygghemma. Fri frakt och snabb leverans. Stort utbud av Spis till bra pris. Allt om hur man kopplar in en spis, häll eller ugn.


Nya spisar, behövs nolla på 400V-varianterna? Med 230V elementspänning och möjlig att koppla som trefasförbrukare mellan faserna och utan nolla, JA i NORGE då. Spisen i länken är en typisk elgigantenspis. Har du en sladd från maskinen med fem ledare kopplar du både L L L N och PE i din trefashandske.


Kan man koppla jorden på nollan, fick det tipset av någon. Sökte på internet och hittade samma info. Men om det går lika bra att koppla jorden på.


Tjena Nån som vet hur man vet om man har nolla till spisen ? Tydligen måste man ha det för att koppla in en induktionsspis.

VET hur man kopplar in en spis ? Blir förvirrad då min Periplex. Det är på gränsen till att vara rekommendabelt. CEE-don utan nolla, visst om det.


Har du 400V Trefas uttag bakom nuvarande spis så kopplar du in den. Jag har trefas, nolla och jord i väggen just nu men spisen som jag har nu använder inte nollan. Missa inte vår grymma rea under Black Friday.


Välj den spisen som passar ditt kök bäst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.