fredag 21. februar 2020

Värma gräddfil

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. RECEPT Rätter med gräddfil i ugn. Här har vi samlat recept med.


Jag ska göra en gräddsås och undrar om jag kan slänge med lite överbliven gräddfil. Det fungerar ju utmärkt att värma gräddfil lite försiktigt, så kör på det.

Varför skulle resultatet bli tveksamt? Mumsigt med små goda bitar av osten. För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Gräddfil är tänkt att hålla dig sval.


Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies. Valio Laktosfri gräddfil är en naturell, mild och krämig gräddfil som passar bäst till bakning och kall matlagning.


Den går att värma lätt men är inte kokbar. Jag vet inte om man kan värma gräddfil med bra resultat?

Och hur det blir när man blandar i så fall? Tack för alla tips från coachen. Häll filmjölken (och gräddfilen ) i en kastrull och värm på medelvärme.


Rör emellanåt så att värmen sprider sig jämnt och mät med en termometer. Värm upp en stekpanna och klicka i en generös klick smör när den är varm. Servera en råraka per person tillsammans med finhackad röd lök, gräddfil.


Täck potatisen med kallt vatten, tillsätt salt, värm till det börjar koka och låt det sedan sjuda. Lägger du däremot ned potatisarna i kokande.


Om du vill frysa för att den börjar få gammalt datum, så kan jag säga att jag har många gånger använt gräddfil som varit upp till månad gammal. Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull. Värm på svag värme tills filen nått en temperatur på grader.


I kalla såser och röror kan man ersätta kvarg med crème fraiche, gräddfil eller yoghurt med motsvarande fetthalt. Måttomvandla kvarg mellan vikt och volym. Smöra och bröa en avlång kakform.


Smörj järnet lätt med lite smör eller naturell olja. Klä silen med silduken och häng över en skål. Häll gräddfilen i en kastrull och värm den till 45–50°.

Häll ner gräddfilen i silduken och låt stå minst 5. Lägg laxen i en ugnssäker form och värm den i mitten av ugnen ca min. Finhacka spenat- och basilikablad och rör ihop med gräddfilen. Häll mjölken i en kastrull och värm den till 80.


Vispa ihop ägg, gräddfil och grädde lite lätt i en bunke. Fortsätt att värma, men sänk värmen på plattan till medel eller strax under. Stenbitsrom är rom från fisken sjurygg.


Mexikansk tomatsalsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil ). Recept som innehåller röd stenbitsrom. Värm gärna bröden och slå in dem i en handduk och lägg i en brödkorg.


Värm gräddfil och filmjölk i en kastrull till grader. Eller om man vill ha den lite smuligare i konsistensen. Jag har faktiskt försökt mig på att göra egen hemmagjord gräddfil flera gånger.


Värm mjölken till ca 80°C och låt sedan svalna till rumstemperatur. Tillsätt därför gräddfilen i varma rätter precis innan servering. Hemmagjord färskost går på ett förenklat sätt att göra av filmjölk och gräddfil : Ljumma en blandning av proportionerna en deciliter gräddfil till. Mat som är färdig att värma.


Klädesholmen samt rödlök och gräddfil. Värm några nachochips i micron med riven ost och lite fetaost på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.