torsdag 28. mai 2020

Repor i marmor

Den porösa strukturen i marmor gör den ömtålig så att ytan lätt repas eller blir smutsig. Men det går att få bort reporna så att ytan åter blir fin. Jag har en köksbänk som består av ljus carrara- marmor i plattor. I vår källare har vi ett marmorgolv, typ klinkers av marmor.


Golvet har blivit fruktansvärt repigt på sina ställen. Finns det något man kan göra för att.

En av bänkarna i köket är klädd med marmor, men skivan är sliten med repor och fläckar. Därför vill jag renovera den. Att rengöra och putsa marmor är enkelt när du vet hur du ska göra. Läs vidare här för att hitta enkla tips på.


Marmor är ett av de vackraste stenarna finns. Det ska inte förväxlas med granit. Så rengör du lätt din marmor. Det kan vara på bänkar, föns. Men Marie hörde av sig och undrade om vi skulle ha polerad marmor eftersom vi ville ha ett kök i.

Har sett flera kök med marmorskiva. Visst har marmorn haft en repa eller missfärgning eller två, men vad gör det? Förr i tiden var arbetsbänkarna gjorda av trä eller marmor. Hur väl bänkarna stod emot repor bedömdes efter att man skurit och hackat i skivorna med.


Klinkergolv eller marmor ? Undvik repor från möbler på marmorgolv genom att sätta möbeltassar på alla möbelben som kan komma i kontakt med ditt marmorgolv. Nån som vet om det finns nån mirakelmedicin mot små repor i marmor bord?


Jag tänkte man kanske helt enkelt kunde använda. Granit är också hårdare sten och är därför mindre känsliga för repor. En mattslipad sten, oavsett material. Det är dock viktigt att man förstår och är medveten om att en bänkskiva av marmor är ganska känslig för repor och.


Då marmor är en mjuk och porig sten är den i allmänhet inte anpassad som köksbänkskiva. Det är ett känsligt material som inte tål smuts och repor lika bra.


En bänkskiva i marmor till ett bra pris. Rengör marmor på bästa sätt. Det finns också risk att man gör metallspår på ytan, som är inte repor.


Granit är väldigt hårt och tål även de skarpaste knivarna utan risk för repor, dock så blir knivarna trubbiga med. Förutom den klassiska vita marmorn Bianco.


Vid skötsel av marmor och kalksten bör man tänka på att de är känsliga för syror.

Sura ämnen i mat och dryck kan lämna märken. Stenen är porös och kräver underhåll i form av regelbunden. Gör ditt hem unikt med naturmaterialet marmor.


Stort sortiment i lager med snabba leveranser. Detta är för att inte repa dekoren. Vår egen kakeldekor Är enkel att sätta upp, ger ett snyggt resultat och är vattentålig samt nedtagbar.


Skötsel och underhålls instruktioner av bänkskivor i granit och marmor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.