fredag 29. mai 2020

Ruccolapesto mandel

Hetta upp en stekpanna och rosta mandeln. Sen häller du ner mandel, ruccola, olivolja i en mixer. Mixa den ganska slät och tillsätt sen osten.


En god och hemlagad pesto är riktigt gott och passar såväl till pastan som till sommarens grillmat. Här finner du lite annorlunda recept. En underbart god pasta-pesto med en nordisk twist.

Den knallgröna peston är gjord på nötiga mandlar, söta ärtor, pepprig ruccola och riven ost. Jeg er vild med pesto (har jeg vist også nævnt før).


Byt ut pinjenötterna mot någon annan nötsort, t. Denna enkla ruccolapesto blandar du. Man kan göra på mandel också, det är jättegott! Tack för inspirationen på denna goda ruccolapesto.


Billigt, gott och nyttigt. Fungerar också med valnötter och mandel. Slängde ner en näve ruccola, lite mandlar, färsk basilika, vitlök, citron.

By Hemma hos Andrea No Comments. Testa den här krämiga peston! Supergod till pasta och enkel att göra. Receptet på vår läckra pesto och mer inspiration finner du på Tasteline såklart.


Vi kan äta ikapp med sked. Tror att min bror älskar den med persilja och solros mest, och min syster den med mandel och basilika. Grillad zucchinisallad med ruccolapesto. Supergod vego-rätt som går att servera som den är eller som tillbehör till kött eller.


Nötter du kan använda till pesto är valnötter, pinjenötter, mandel eller hasselnötter. Samma proportioner ungefär men byt basilika, nötter, olivolja till dill, mandel och neutral olja. Ruccolapesto : Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg.


Jag rostade mandeln i en torr het stekpanna innan jag la dem i mixern. Mat och vin i kombination – hur gör man! Mixa mandel snabbt tillsammans med ruccola. Ev extra pinjenötter, solrosfrön eller hackad mandel att strö över.


Bjud på spaghetti med hemgjord broccoli- och ruccolapesto. Här får peston smak av parmesan, mandel och pressad vitlök. Njut av denna pastarätt med söta tomater.


Skålla mandeln genom att koka den någon minut.

Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca sekunder. Skölj sedan i kallt vaten och nyp av och släng skalen. Riv osten och hacka vitlöken. Finhacka löken tunt och riv osten.


Blanda mandel, ströbrö sojamjöl, lök, ost, ägg, salt och peppar. Sätt på vatten i en hyfsat.


Koka pastan klar i rejält med välsaltat vatten, skär ner romanescon i små buketter, låt koka med pastan tio till tjugo sekunder och slå därefter bort vattnet. Recept på lättlagad mat från matprogram och kokböcker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.