tirsdag 9. juni 2020

Rengöra kakelfogar bikarbonat

Visste du att bikarbonat kan underlätta rengöringen av i princip allt? Vi tipsar dig om olika användningsområden där bikarbonat gör städningen mycket. Idag vill vi dela med oss av några av de bästa tricken för att rengöra kakelfog utan att spendera en massa pengar.


Har du frågor om hur du håller rent ovanpå köksskåpen eller hur du får bort en sällsynt envis fläck? Så här gör du: Spruta lösningen på badkar, handfat, toalett och i kakelfogar.

Låt verka några minuter och skrubba sedan av med en svamp. Att rengöra saker som diskbänk, handfat och spis kräver ofta någon form av rengöringsmedel.


För att rengöra ytor i kök och badrum så strör du bikarbonat på en fuktig trasa och torkar av. Vilket medel rekommenderar ni för att rengöra äckliga, muggiga kakelfogar i ett gammalt badrum?


Jag har inte råd att renovera badrummet i dagsläget, men. Hur göra rent äckliga fogar i. HUR kunde jag leva utan det? Tänkte tipsa om lite bikarbonattricks.

Gör världens bästa ansiktsskrubb. Behöver du rengöra fogar och kakel i ditt badrum? Klicka här så får du enkla tips och råd för hur du gör rent kakelfogar och kakel på bästa sätt!


Använd till exempel en gammal tandborste till att rengöra bakom kranar och i kakelfogar. Bikarbonat mot svarta kakelfogar ? Bli snyggare, dofta gott – men framför allt få det rent hemma.


Här kommer en liten guide till hur du rengör kakel, kakelfogar och sjösten enbart med. I slutet på denna artikel kan du se filmen – Bästa sättet att rengöra kakelfogar. Detta städtips kommer ursprungligen från ett av Jeffs fans.


Hjälper inte detta finns speciella medel just för kakelfogar. Det fungerar även bra för att rengöra kakelplattorna med. Testa att använda det till kaklet, badkaret, toaletten. Genom att pudra bikarbonat på kakelfogarna och därefter spruta.


Salt är också bra för att rengöra repiga skärbräder med eftersom det är bakteriedödande. Rengöring av kakelfogarna på badrummet. Nyhetsmorgon (TV4) – Duration: 3:52.


I stället för att rengöra fogarna kan man färga dem.

I våran tidigare lägenhet la jag klinker i köket och använde för ljus färg på fogen. Kylskåpets plastdetaljer blir som nya och du slipper alla kålig lukt. Bakpulver består av bikarbonat, syra och stärkelse och är ett svagare jäsmedel än enbart rent bikarbonat.


Så rengör du ugnen enkelt. Så kan du rengöra med bikarbonat för att ta bort dålig lukt Att rengöra med bakpulver är ett välbeprövat husmorsknep som fungerar lika bra idag! Vi lär dig rengöra din kaffekokare med bikarbonat – det är ett både snabbt och superenkelt trick för att få en skinande ren kaffekokare!


Du kan prova med ättika och bikarbonat. Blanda det till en massa och gnugga. Men det låter tyvärr som ett svårlöst problem. Att rengöra kakel, klinkers innebär också att göra rent fogarna mellan kakelplattorna för att får bort all smuts.


Kakelfogar kräver särskilda lösningar. Alkalitet 1ppm Tillsätt inte bikarbonat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.