torsdag 25. juni 2020

Ruccola soppa

Rucolasoppa mixad med riven ost är en modern uppföljare till klassisk spenatsoppa. Vid servering toppas rucolasoppan med vackra rucolablad och pinjenötter. Det går inte en vecka utan att jag äter soppa och oftast blir det till lunch, eftersom jag inte brukar tycka att det är tillräckligt. Soppa och ruccola är en smarrig kombination.


Här är våra bästa recept på ruccolasoppa. En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter.

Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig. Denna soppa gjorde ursprungligen Andreas Olin, när han skulle vara med på en kocktävling jag ordnade för kockelever på Österängskolan, den har funkat bra och. God och matig soppa som är enkel att tillaga.


Innehåller 2kcal per portion. Grönt och skönt Soppa med attityd. För helt vegetarisk soppa, använd grönsaksbuljong. Fräs löken i olivolja i en gryta.


Tillsätt potatis, blomkål, vatten och buljongtärningar. Smula ner buljongtärningarna och häll i.

Finhacka den gula löken, men bryn inte. Grön och god soppa med ärter, rucola, pilgrimsmusslor och parmesanflarn. Kan förberedas redan dagen före om det skulle behövas.


Jag är barnsligt förtjust i potatissoppa. Här följer en "pepprig" variant med ruccola. Till vissa rätter är den ett måste, men till andra. Löken ska bli mjuk och glansig.


Rör ner potatis, vatten och buljongtärning. Ruccola är en sorts sallad med pepprig smak. Koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.


Har gjort en soppa på vatten, lite lagalätt %, buljongtärning, gul lök, vitlök och dl västerbottenost, när soppat kokat ihop mixar man ner ruccola. Idag tänkte jag bjuda er på min lunch! Jag hade ingen matlåda, och bara lite ruccola i kylen och broccolie i frysen.


Därför blev det en grön, nyttig soppa ! En riktigt ärtig och grön soppa som kan fyllas ut med kokt quinoa om man vill göra den lite matigare. Jag uteslöt potatisen i denna soppa men rekommenderar att ha. För några år sedan på jobbet började vi samla på recept i en gemensam mapp.


Alla hade med sig mer eller mindre roliga matlådor och varför inte dra nytta av det?

Få resultat från sökmotorer i en! Eller så kan jag beskriva den med Elsies or ähhhhhhhh snooor! Mer om: matfakta, ruccola.


Soppankan göras i god tid innan den ska ätas, den ska bara värmas och skummas upp när det är dags att servera. Veg: Ost och ruccolasoppa, Pannkaka, hemlagad jordgubbssylt, vispad grä. Företaget Grönsaksmästarna i Helsingborg återkallar partier av ruccola och spenat.


En rutinkontroll har visat på salmonellabakterier i produkterna. Ingredienser: (personer - minuter) gul lök vitlöksklyftor smör eller olja till stekning 6g gröna ärtor dl vatten hönsbuljongtärningar eller 3. Gröna plättar med mycket smak av ost, ruccola och spenat.


Serveras med en sås med god smak av crème fraiche, Grönsaksfon tomatpesto och chilisås. Kall potatis- och ruccolasoppa i små shotglas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.