fredag 5. juni 2020

Skiffergas sverige

Vad skiffergas är, var det förekommer. Boomen för skiffergas ritar om världens energikarta. Men politiskt motstånd gör utvinning mindre sannolik. Plötsligt pratar alla om fracking.


Det handlar alltså om utvinning av skiffergas. Sverige sitter på stora reserver. I USA har utvinningen av skiffergas lett till. Vi bör göra som flera andra länder redan gjort, förbjuda detta sätt.


Fossilgas som utvinns genom fracking är förbjuden i flera länder i Europa. Shell provborrar efter skiffergas i Ry. Här är platschefen Daniel Hoft med ett borr. Samarbete med frackingindustrin är inte hållbart.


Men Borealis svenska vd försvarar företagets import av frackinggas. Vill du veta vilka frågor Kristdemokraterna driver i din kommun? Ska Europa ska gå samma väg som USA när det gäller utvinning av skiffergas ? Polen har stora fyndigheter och där finns ett politiskt intresse, men i. Vill upplysa om miljöfarorna med sk fracking.


Skiffergas sverige

Shalegas, shale gas eller skiffergas, kärt barn har många namn, är en gas som produceras av skiffer. Skiffergas har blivit en allt viktigare källa till energi och. USA har passerat Ryssland som världens största naturgasproducent och Kina kan bli ännu större.


Skiffergas sverige

Ny teknik som gjort skiffergas lönsam kommer att slå hårt mot. Att förstå hur skiffergasen kan påverka den globala och den europeiska.


I fredags uppmärksammade Supermiljöbloggen ett inlägg på Newsmill, där Alf Svensson förespråkade utvinning av skiffergas genom så kallad fracking. I USA svarar skiffergasen idag för procent av den totala gasutvinningen.


Nu ska det bli lättare för EUs medlemsländer att utvinna skiffergas. Varenda människa på jorden lever nedströms en skiffergasbrunn. Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar och om statsbudgeten. Det avgörande är kvaliteten på gasen i fyndigheterna.


Naturgas finns i porösa berglager djupt under marken och under havsbotten. Läs mer om hur utvinning av skiffergas fungerar i vår nyhetsgrafik. Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen"). Skifferboomen är ett resultat av att fracking gjort nya naturgasfyndigheter tillgängliga.


Hittills har främst USA byggt ut produktionen men. Geologiska undersökningar visar att Polen kan ha enorma reserver av skiffergas i. Nya fyndigheter och exploateringsmetoder för skiffergas och skifferolja, trycker ned priserna och gör det svårare för biomassa inom kraft- och värmeproduktion.


Men leder skiffergas till lägre klimatpåverkan? Fossilgas släpper ut cirka hälften så mycket koldioxid vid förbränning som kol.


Skiffergas sverige

Det är väl ingen som har missat skiffergas -boomen som håller på i USA för tillfället? Ofta får man höra något i stil med. Flödet av skiffergas är den.


EFN TV tar upp och förklarar aktuella frågor som påverkar ditt ekonomiska liv. De största tillgångarna av skiffergas i Europa bedöms finnas i Polen.


Tillväxtanalys har fått i uppdrag av Närings­departementet att redogöra för utvecklingen kring okonventionell gas och olja, med tonvikt på skiffergas och.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.