torsdag 20. august 2020

Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax är perfekt att bjuda på! Här hittar du recept på lax och laxfilé i ugn. Använd gärna en ugnstermometer för att få rätt temperatur på laxen. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form.


Blanda olivolja, citronsaft och citronskal. Denna ugnsbakade lax med smak av citron, dijonsenap och färska örter är en fin fiskrätt som inte är allt för avancerad.


Laxfiléerna som tillagas på en bädd. Laga lax och laxfilé i ugnen - ugnsbakad lax blir saftig och god och är perfekt att bjuda på. Att lyckas med lax i ugn är enkelt. En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor.


Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Prova själv, här hittar du receptet! Lax i krämig sås som sköter sig själv i ugnen. Servera med krispiga haricots verts!


Recept på denna smarriga lax finns på Tasteline! Enkel ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor. Tips: Tycker man inte om örtkryddorna i receptet kan man ex. Läcker ungsbakad lax med pesto, bönor och krispig parmaskinka.


Låt svartkålen få ett försprång i ugnen och lägg sedan på laxen. Viktigt att hålla nere temperaturen så att inte kålen bränns. Genom att ugnsbaka fisk blir den saftig och smakrik. Antingen kan den tillagas hel, med skinn och ben, eller som filéer.


Beräkning av mängden mat Vitlökssås med citron och dill. Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C ca minuter tills laxen är genomstekt. Till midsommar äter vi alltid lax.


Först var det inkokt lax med sedan har vi gått över till denna ugnsbakade lax som sköter sig själv i ugnen. I detta recept på steker du laxen med citron och soja, och serverar den med en fräsch sallad med avokado, lök, äpplen och sallad.


Med ris är rätten komplett. Saftig, supergod och lättlagad lax som sköter sig själv i ugnen. Laxen är penslad med en god marinad med smak av smör, vitlök, citron, persilja och en gnutta.


Ugnsbakad lax

Hel laxsida i ugn - otroligt saftig och god. Enklare kan det inte bli, passar. Lax är nyttigt och snabblagat om man använder filéer. Här har jag klickat över pesto och haft det i ugnen.


Ugnsbakad lax

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många. Provade till den varmrökta laxen och det var väldigt gott! Nästa gång ska jag finhacka avokado och ha i! Till det serverar vi stekta nudlar. Bjud mat när den är som bäst – enkel och lättlagad.


Ugnsbakad lax

En riktigt god och lättlagad gratäng med ugnsbakad lax, räkor, färskost och pepparrot. Superenkelt, nyttigt och väldigt gott!


Att göra laxen i ugnen på samma gång som brysselkålen är verkligen till att göra det vardagsenkelt! Fräs löken i smör tills den är mjuk och glansig. Häll över vinet, smula i buljongen och låt puttra tills det kokat ner till hälften. En toppengod fiskrätt som är enkel att svänga.


Ett fantastiskt gott recept på ugnsbakad lax med smaker av ingefära, lime och chili. Laxen serveras med ris och fräscha haricots verts.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.