tirsdag 15. september 2020

Ta bort fläckar med bakpulver

Bikarbonat ska dock ej förväxlas med bakpulver. Skura bort fläckar med smeten. Ta bort fläckar på kläderna med bikarbonat.


Skölj i kallt vatten med salt eller strö salt direkt på fläcken och skölj sedan med kallt vatten. Intorkade fläckar blötläggs i kallt saltvatten.

Försök att få bort dem med potatismjöl. Om det fortfarande är kvar lite svart kan man ta bakpulver på ett. Har du en ful fläck som inte går bort. Behandla fläcken så fort du kan.


Handdiska med lite bakpulver. Skrubba sedan försiktigt bort fläcken med en. Göra om tills fläcken är borta.

Använd inte ättika på blanka ytor eftersom det är en syra och kan ta bort glansen. Para ta bort fläckar från kläder, fungerar bakpulver också som blekmedel. Diska plast, porslin och glas med bakpulver och en fuktig trasa, skölj och torka. Kaffefläckarna borta med bakpulver.


Visste du att diskmedel brukar ta bort alla typer av fläckar på kläder, dukar, med mera. Bakpulver är riktigt bra på att ta bort ytliga fläckar. Så kan du rengöra med bikarbonat för att ta bort dålig lukt Att rengöra med bakpulver är ett välbeprövat husmorsknep som fungerar lika bra idag!


Handfat som gulnat kan fås vita med bakpulver. En blandning av vatten och bikarbonat gör skärbrädan som ny. När vi står inför att ta bort fläckar så finns det. Om du försöker få bort en envis fläck, blanda lite bakpulver med vatten till en smet och lämna.


Hur man använder bakpulver för att ta bort urin fläckar Urin fläckar är obehagliga av naturen. Illa nog att tänka på, rengöra dem är ännu mindre roligt.


Huskurer kan ta bort vissa fläckar och missfärgningar för att återställa tändernas grundfärg, men. Tandblekning hemma med bakpulver – populär huskur.


Gör rent håret, ta bort fläckar eller färgkrita och pudra det i dina illaluktande löparskor.

Späd eventuella rester med ljummet vatten och sug upp resterna av fläcken med. Större utbu bättre priser. Leta i flera butiker samtidigt. Testa att använda lite bakpulver på en fuktig svamp och skura med – även tuffa fläckar.


Du kan även prova att skrubba med bakpulver då. Dessa fläckar går inte att tvätta. Att stryka på fläcken med några lager hushållspapper eller ett kaffefilter mellan strykjärnet. Resterna tar man bort med.


Hur gör man egentligen för att bleka tänderna med bakpulver eller bikarbonat? Bakpulvret tar effektivt bort missfärgningarna och får även bort hårda. Salt tar bort tefläckar i muggar - rikligt med salt.


Använda detta som en allrengöringsmedel för att ta bort kaffe och te fläckar. Tvätta kylskåpet med bakpulver i vattnet, så tar det även bort dålig lukt!


Salt och citronsaft tar bort fläckar, blöt fläcken med salt och citronsaften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.