tirsdag 28. november 2017

God varm dillsås

God varm dillsås

Rör ihop en god dillsås till middagen. Vi har alla recept du behöver för både kalla och varma såser. Såser med dill serveras med fördel. Den crunchiga spättafilén serveras med en mild dillsås, använd gärna pankoströbröd till fisken om du har.


Det gjorde jag och det blir så mycket godare. Vill du göra en klassisk svensk husmanskosträtt lite festligare så blir det gott med riven kokt potatis på toppen som får bli till ett knaprigt täcke i ugnen.


Sväng ihop en restaurangmiddag hemma med den här laxrätten som är lika enkel som den är god. Varmrökt lax serveras här tillsammans med en svalkande crème. Citron- och dillsås : Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med vatten, grädde och buljongtärning.


God varm dillsås

Lätta bullar med god vaniljfyllning. Supersnabb kall sås som du kan göra mycket av och ha till fisk, varm som kall eller varför inte som dipp till grönsaksstavar? Det här blev ruskigt gott ! Smörstekt torsk med supergod dillsås.


Jag har svarat på denna frågan varje gång jag sett den 🙂 Min recept anpassar jag efter vad jag tycker är gott. Dillcrème eller dillsås är gott till fisk, stekt strömming, på buffé, laxpaj, skaldjurspaj eller räkor. Du kan ta färsk dill eller fryst. Recept på lax med kall dillsås.


Minns ni skolans dillsås, den kalla som de serverade till all fisk? Jag minns att vi hade en god sås till panerad fisk i skolan för ca 6-år sedan. Lax med citron och dillsås. Perfekt snabb, enkel, god och nyttig vardagsmat.


Svampskogen och varm choklad. Servera den crunchiga spättafilén med varm dillsås, kokt potatis och haricots verts. Dillkött med kokt kalv eller lamm som serveras i en dillsås.


Gott med kokt potatis, morot och gröna bönor till. Variant med kokt lamm i dillsås. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna.


Så, sagt och gjort, inkokt makrill med dillsås, lätt som en plätt! Tricket för att få såsen riktigt god är att använda lite spad från fiskoket - det smakar. Prova det här goda och superenkla.


Häll av vattnet och tillsätt varm mjölk och smör i. Gör på samma sätt som persiljesås men ta hackad dill istället för persilja. Gårkvällens middag var såååå rackarns god ! En gammal favorit som jag dammat av. Enkel och snabblagad vardagsmat. Sås till fisk på flera läckra sätt.


God varm dillsås

Hollandaisesås, vitvinssås och remouladsås är goda såser till fisk. Vi hjälper dig hitta rätt sås till fisken. Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med. Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god ! Klassisk kalv i dillsås – precis som på mormors tid.


Grytan får sin goda smak av morötter, lök, kryddor, ättika, socker, dill och Kycklingfond. Vad vore lax utan en god sås till? Här listar vi såser som passar utmärkt till lax, och gör middagen så där extra god ! Rätter som många minns med varma tankar. Kall eller varm – en härlig sås har förmågan att lyfta vilken grillrätt som helst.


Ta och testa våra favoriter! Det är även gott att blanda olika såser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.