tirsdag 5. desember 2017

Graniten i bohuslän

Med en ålder på ca 9miljoner år är det den yngsta graniten i Sveriges urberg. Bohuslän är förknippat med sina berg, och vackra slipade hällar. Men en gång i tiden var Bohuslän helt slätt.


Vin vatten, inlandsis och mäktiga rörelser i. Granit finns i ett område mellan Gullmarn och Idefjorden vid norska gränsen.

Våra exklusiva stugor på m². Ett bra ställe för den som vill titta lite närmare på granit är Hunnebostrand. I Kjell Anderssons avslutande film i trilogin om svensk stenindustri riktas blicken mot den uppseendeväckande affären mellan Hitler och svenska.


Bohusgraniten är en vacker sten med mycket hög kvalitet och tålighet. Graniten finns i olika röda och grå nyanser, lika vackra som de mjuka. Gravstenar i Göteborg och Bohuslän med omnejd!


Lokal tillverkning och försäljning av gravstenar. Brogranit är ett litet stenhuggeri med stort personligt engagemang.

I Bohuslän har vi verkat ända. Polerad granit får en helt slät och blank yta som är extremt tålig och inte kräver något som helst under-håll. Välkommen till Bohusläns salta havsstränder och skärgårdskultur. På västkusten mellan Göteborg och Norge ligger Bohuslän.


Läget vid havet har präglat kulturen. Anrik och hyllad konstskola och kulturcentrum mitt i den bohuslänska graniten.


Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och. Den grovkorniga graniten är den typ som framträder mest då man.


En så tydlig gräns mellan olika slags granit påträffas mycket sällan i Bohuslän. August Karlsson i land för gott och börjar.


Den röda granitkusten är unik i världen och har därmed en stor potential att locka besökare till vårt vackra granitlandskap. Genom en förstudie har man.


Styrelsen för StoneZone IF tror att Bohus graniten skulle kunna utgöra en bas i en paketlösning för aktiv upplevelse inriktad turism i Norra Bohuslän. Röd bohusgranit bryts i olika stenbrott längs kusten i landskapet Bohuslän. Sverige har alltid varit ett land med många tunga industrier.


Här ser du vårt stora utbud av bänkskivor och stenskivor i granit.

Men det finns naturligtvis mycket mer på menyn. Det finns tiotusentals figurer inristade i klipporna i Bohuslän. Denna granit var också en gång i tiden en stor källa till.


I Stallebrottet (ett gammalt stenbrott) upplever du historiens vingslag från början av förra seklet. Malmön, en ö-pärla på Bohusläns kust. Sveriges bästa traillöpning flyttar till Sveriges västligaste landskap, Bohuslän. En riktig godbit för trailälskare med en härlig mix av kustnära.


Fyra olika stensorter pryder det nyligen uppförda Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan. Stenhuggerimuseet i Bohuslän. De klättrar på berget längs den karga graniten och här bor du uppe vid trädtopparna och möter solens strålar som letar sig in genom.


Från vänster: Rödflamming Hallands Gnejs - Mahogny Misterhulsgranit Småland - Ljusgrå granit Bohuslän - Röd Vånga granit Skåne. Expedition Bohuslän Paketerbjudanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.