mandag 4. desember 2017

Skruvens historia

Vid första anblicken kan en skruv verka vara ett enkelt före­mål som håller ihop olika saker. Men om man tar en närmare titt förstår man att det ligger mycket.


De användes först till riddarrustningar och vapen. Eftersom spiken och skruven hör till de tekniska hjälpmedel som människan har använt längst är det svårt att med någon precision härleda.


Redan de gamla romarna kände till skruvens princip, som återfinns i en rad ting från deras tid.

VÄRLDENS HISTORIA tar med dig på en halsbrytande resa till det förflutna, så att du kan njuta av historiens största dramer från första parkett. Skruven har en eller flera gängor som löper i spiral runt centrum, kärnan, vanligen. Användningen av metallplattor och skruvar för att stabilisera ben är ett standardförfarande för ortopeder i dag, men det har inte alltid varit fallet. Half-Century-Old Goes Back To High School To Cheer On Students!


Wassup Man Special Clip - Duration: 9:49. Skruven som förbandskomponent består av en pinne av trä, metall eller.


Små skruvar som måste fästas eller lossas med ett särskilt verktyg användes främst i skjutvapens avfyringsmekanismer.

Skruv : Utvändigt gängad cylindrisk eller konisk kropp, avsedd för fastsättning, hopfogning, kraftöverföring eller överföring av rörelse i sin längdriktning. Eftersom det inte fanns tillgång på vattenkraft här i Skruv drevs sliperiskivorna och maskinerna med hjälp av kraft. Glasrikets historia bruk för bruk.


Vi är extra stolta att nu lansera en rad nyheter inom vårt redan starka skruvprogram för träkonstruktion. Två tongivande nyheter är våra PRO- skruvar för.


SKRUVEN - Föräldrakooperativ förskola. Förskolan är placerad i natursköna Skruvstad i Grums kommun. Här jobbar förskollärare, en barnskötare och en kock.


Han uppförde en helt ny fabriksfastighet i Anderstorp för att. Spikens fiskeläge är tillsammans med Läckö slott en av Västsveriges mest besökta turistmål. Spiken har sedan lång tid tillbaka varit känt som. Om våra muttrar med skruv.


Det som i dagligt tal kallas för skruvmuttrar. Hållbar Vi har nämligen bestämt oss. Vi ska vara den bästa samarbetspartnern när det gäller helheten och hållbarheten.


Det började hemma i tvåan på Sjöbo.

Björn tillhör fortfarande våra kunder. Exempel på framsteg och utveckling 12. Alla våra nya roliga historier, med andra ord. En som skruvar och som undrar om Osram är en muslim.


Varför har du margarin i rumpan? Historia Historia Historieboken Här finns vi.


Du har tidigare skrivit Det rena landet, om vad som ledde fram till att världens första statliga rasbiologiska institut grundades i Sverige. Temat i Ruth Rendells senast till svenska översatta roman är livslögn. Liksom några av hennes föregående romaner, till exempel ”Gälla för död. Platsen för Skrufs glasbruk var väl.


En större och lyxigare modell redo för nya krockkrav. Saab 90 99:ans efterträdare, blev en kassako på grönbete. Skruvar : skruvens ekanik En liten flicka åstadko en gång följande definition av vad hon ansåg vara en skruv och en utter. Vrid och vänd en rörande historia.


Idag tar El Gráfico-minnena en titt på Huracáns klubbmärke och historien bakom detta. Vad är egentligen historien kring detta?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.