tirsdag 27. februar 2018

Impregnera med såpa

Inlägg om såpa skrivna av Husmor Hanna. Så här gör du med fördel rent och behandlar en normalstor träaltan. Skurar du inte med vatten efteråt då du har borstat in såpan ? Hur håller det sig med tanke på regn o rusk?


Enklast, men kanske jobbigast, är att för hand skrubba med såpa och vatten.

Det är den metod som Siv Carlsson på Claessons Trätjära. Såpa och vatten varje år ger en grå ton. Det finns olika uppfattningar om huru vida alternativen är lika hållbara som impregnerat.


Låter fint med slät trall för små fötter! Hur pass koncentrerad såpa körde du när du gör fördelar med. Enklast är att skura med såpa en gång varje år.


Billigt, men nackdelen är att skyddet försvinner snabbare än olja och det blir ganska fett. Hej, jag är också i färd med att såpa ett betonggolv kvm.

Jag är bara osäker på om det går nu när det är rätt kallt ute? Och sedan svabba med lite vanlig såpa en gång i veckan.


Man impregnerar ytan med medlet och därefter ska man använda Steinfix som är en såpa för att behandla själva ytan. Vill man påskynda processen att få ett skurgolv kan man impregnera golvet med såpa. Blanda en del såpa med två delar vatten. Genom att impregnera dina tegel– eller betongväggar i köket förhindrar du.


Oavsett vilken typ av såpa du väljer ska ytan behandlas med mättat. Golvytor på utsatta platser som tillexempel entréer kan vara en god idé att impregnera för att skydda mot.


En slipad granitskiva med matt yta bör impregneras med stenimpregnering och därefter tvättas med såpa regelbundet. Det går lika bra att lasera.


Men vartefter golvet impregneras och härdas kan man glesa ut skurningarna och efter. Impregnera nubuck med impregneringsspray. Syntetmaterial behöver inte impregneras.


Vi rekommenderar impregnering av kapellet när det tvättats med starkare medel än tvål eller såpa. Man kan också pröva att tvätta plagget i grader med skinntvättmedel eller med såpa.


Såpa med en doft av enträ 1l pump 189.

Skopa för rengöring av hängrännor 224. Tvättråd till Dig som ska tvätta kapellet själv!


Innan Du går till verket så bör Du skaffa följande: Ship Shape mögeltvätt, eller motsvarande produkt. Prov impregnera testskivan med såpa sedan ena sidan bilvax (Carnauba, för biL) och andra sidan bivax (utan L, sådana gula där bina gör honung). Regn i kombination med luftföroreningar skadar takmaterial som tegel och betong. Såpning däremot är en modern golvbehandling där man dränker golvet med såpa och.


På senare år har det också blivit modernt att impregnera golv med. Som ett litet experiment har vi impregnerat med biltemas impregnering iår och det gav iaf. På fettfläckar och annan smuts kan det vara värt att prova med såpa.


Vi brukar breda ut det på gräsmattan och tvätta av det med ljummet vatten med något milt medel, t ex såpa. Vi har aldrig impregnerat. För att din altan ska hålla sig snygg behöver du underhålla den med jämna. Så kallat tryck impregnerat trä har ett.


Att såpskura gamla trägolv är ett traditionellt sätt att impregnera ytskiktet mot smuts och slitage. Fet såpa i kombination med ljummet vatten och rotborste.


Jag har tidigare rengjort trädäck med såpa och lite klorin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.