fredag 25. mai 2018

Citron och honungsmarinerad lax

Supergod marinad till lax ! Blanda samman saften från citronen, honung och olja med rosmarinkvisten, salt och peppar. Lägg laxen i en plastpåse, häll över marinaden, knyt påsen, vänd om.


Honungsmarinerad laxfilé - Anel-Nevs. Lägg den marinerade laxen i formen. Salta och peppra lite ovanpå. Lägg några kvistar timjan överst på fisken.


Här hittar du receptet på denna ugnsbakade lax. Ca 6-min per sida, vänd då och då. Flingsalt Nymalen svartpeppar. Recept från boken Lax och kyckling. Chili, soja och honung sätter. Ringla över honung, pressad citron, soja och olivolja. Hacka chilin fint och strö den ovanpå. Delikat marinad av olja, söt honung, riven färsk ingefära och pressad citron. En marinad med både sötma och en aning syrlighet som passar perfekt att marinera. Laxen marineras i lime och citron.


Lax är läckert på spett och allra helst i kombination med grillad citron ! Lax av den allra finaste kvalitet. En av hemligheterna bakom den saftiga och utsökta laxen är spånblandningen, som har varit en familjehemlighet i flera.


Att lyckas med lax i ugn är enkelt. Beställ idag och få leverans redan imorgon. Ett recept på ugnsbakad lax som är enkelt att laga.


Laxfilé med dijon, purjolök och äpplen och honungsmarinerad kålsallad. I detta recept på steker du laxen med citron och soja, och serverar den med en fräsch sallad med avokado, lök, äpplen och sallad. Med ris är rätten komplett. Servera som förrätt eller på en buffé.


Grillad hel lax med örter och citron lax citron salt färska. Skiva citronen och lägg skivorna på laxen och kryddorna. Suverän citronlax med smak av fransk senap och salvia i såsen.


Bekväm och enkel lax som tillagas i ugn och serveras med lättkokta grönsaker. Laxfilé passar utmärkt ihop med citron, dill och smör. Och så lagar den i princip sig själv i ugnen. Här kommer receptet på en löjligt enkel pastarätt med lax och citron.


Citron och honungsmarinerad lax

Den tar bara tar minuter att slå ihop. Lax med citronsås är gott med kokt potatis samt grönsaker som fräst vitkål, morötter och purjolök.


Citron och honungsmarinerad lax

Andra goda tillbehör är pressad potatis, ris, broccoli. Det här receptet på lax i citronsås har jag gått och funderat på länge. Tillsätt sedan dill, rom och citron. Smaka av med salt och peppar.


Grillad lax med risonisallad Dill och citron lax på grillen Baconinlindad lax med grillad färskpotatis Citron. Hel laxsida med smak av smör och citron är perfekt när man är många runt matbordet.


Citron och honungsmarinerad lax

Skiva halva citronen tunt och lägg på laxen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.