fredag 25. mai 2018

Mystiskt väsen r

Wendigos är kanibaliska väsen som ser ut som vanliga människor men när dem är hungriga. De behöver alltså göra ett nät, en väska och ett mystiskt väsen. Men hur ser ett väsen ut, och vad ska det vara gjort av?


Väsen har arbetas fram i nära samarbete med förskolebarn i målgruppsåldern genom en serie workshops. Inom den nordiska folktron har det funnits mängder av olika, övernaturliga väsen varav somliga ansågs farliga och användes för att varna och skrämma folk.


Väsen är en besjälad varelse av mystiskt slag, jämför med naturväsen. Andliga egenskaper väsen, andliga egenskaper som är unika för enviss person eller.


Hur går det till när nyckelpigor älskar? Finns det höghus i skogen? Och vad är det egentligen för mystiskt väsen som trivs i de värmländska älvarna? Vill du veta mer om folktrons väsen ? Då kan du lyssna på Utbildningsradions serie "Tro och väsen ".


Mystiskt väsen r

Det börjar skymma, elden sprakar lite vemodigt och då och då flyger en knastrande gnista genom luften. Det luktar el rök och skog. Följ med morfar och barnbarnet Elin på spännande äventyr i den svenska folktron. Morfar älskar att berätta, Elin älskar att lyssna på hans.


Mystiskt väsen r

H R Ellis Davidson: Nordens gudar och myter Mytologi på allvar. Vad är det för mystiskt väsen, som styr havet? I scenen går två fiskare ner till forsen, kastar ut sitt nät och fångar i det ett mystiskt väsen.


Mystiskt väsen r

En kort pormnad in i skogen bakom Christinehofs. Vissa boende i trakten tror att de mystiska olyckorna kan förklaras av att det bor övernaturliga väsen i skogarna intill. Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de.


Trollen var ett slags övernaturliga väsen och de vill helst hålla till i orörd natur, utan någon kontakt med människor. Ett par och deras vän råkar hitta den skräckinjagande berättelsen om Bye Bye Man.


Det är ett mystiskt väsen som visar sig ligga bakom de hemskaste sakerna du. Nordiska väsen är en välgjord uppslagsbok med text som är lätt att ta. I början av januari fick en kvinna i Ellendale syn på något mystiskt utanför fönstret.


Andra tror att det är något väsen de kallar ”photoshop”. Skickas inom 5‑vardagar. När en husägare hörde konstiga ljud i väggen, kallades experten David L. Och vad han snart skulle hitta, var en bikoloni av gigantiska mått!


Skäggiga alver och gröna orcher – hur man spelar ett mystiskt väsen på lajv. Slit och släng rustningen. Lucy, människans urmoder, har gett namn åt danskollektivets föreställning den här gången.


Det handlar om identitet, om förväntningar och om ett. Hjalmar Söderbergs roman "Den allvarsamma leken" är en av den svenska litteraturens mest älskade klassiker.


I Pernilla Augusts filmatisering kliver. En arkeologisk expedition hittar något som verkar vara jultomtens rike. Men strax efter upptäckten börjar bygdens barn försvinna, och några lokala jägare.


Kentauren är ett mystiskt väsen som avbildas med hästkropp och en mans huvud och bål. En annan version av kentaurmotivet finns i Observatorielunden i Stockholm. Krister Wimark säger att han själv bor tillsammans med småfolk och vad han kallar för "något slags väsen " på sin gård.


Tre timmar efter den sista kontakten med den försvunna ubåten San Juan hördes ett mystiskt ljud längs den planerade rutten. Det är nystartade scenkonstgruppen Teater Tundra som sätter upp familjeföreställningen ”Kampen om skogen”.


Angelica Bäckström, en av sju kvinnor. I de fantasyhistorier som dykt upp i Tolkiens kölvatten har dessutom en mängd nya väsen uppfunnits.


Den stora tidslinjen rullades ut i idrottshallen och ett mystiskt väsen berättade den stora berättelsen för oss. Du var ett slags mystiskt väsen med en upphöj närmast gudalik position i samhället.


Din oväntade död angår oss alla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.