fredag 21. september 2018

Putsa mexitegel

Har haft några företag på besök som skall räkna på att putsa fasaden på vårt hus. En firma kom med förslaget att sätta upp någon form av. Vi har länge haft en dröm om att putsa vårt gula tegelhus. Vad får dig att stanna, titta till och tycka att ett hus är vackert?


Visst är det ofta fasaden! Mexitegel – en vacker natursten för en unik fasad.

Hur putsar man en yttervägg? Vad kostar det att putsa huset, vilka metoder finns och hur väljer man en bra hantverkare? Här är expertens tips på läsarfrågan.


PUTSA TEGELFASADEN PUTSNING AV TEGELFASADHar byggnaden en gammal tegelfasad som inte längre är så vacker? Då skulle vi kunna ge fasaden ett nytt liv med putsning. Vi ville ha ett ljust och vitt hus och var runt och tittade på olika slags fasader.


Många putsade hus var i behov av renovering. Maxiteglet har blivit ett hatat byggmaterial. Här kommer lite bilder från när vi putsar om vår tegelfasad.

Har du tröttnat på tegelfasaden? I så fall kan en finputsningfräscha upp villan ordentligt. Om du vill kan du senare måladen putsade ytan.


Den stora fördelen med en tegelfasad är att den i princip är underhållsfri och att den håller i längden. I alla fall om den inte är putsad.


Mexisten, eller mexitegel, är en fabricerad kalksandsten, eller ett kalkcementtegel, som främst används till beklädnad av fasader och dekorativa detaljer. Våga ge huset en helt ny kulör", tipsar familjen Gjerling som lät sitt tegelhus gå från klassiskt rött till trendigt grått. Ett hus av vitt mexitegel går relativt enkelt att måla, och kan bli så här dramatiskt i ny, mörkbrun skrud.


Bränt tegel bör däremot i de flesta fall slammas. Vårt hus från sjuttiotalet är byggt i mexitegel. Hur mycket jobb, tid eller pengar tror ni man får lägga ner på att få det omgjort? Och vilken typ av fasad är.


När fogarna är porösa eller trasiga är det fritt fram för fukten. Smäller det till och blir kallt så kommer det genast frostsprängningar och under. Inspirera och inspireras av våra kunder. Visa upp hur Qvesarums produkter ser ut hemma hos dig och inspireras av hur det ser ut hemma hos andra.


StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder. Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för måla mexitegel.


Trästommen är lyckligtvis inget hinder för att bygga stenhus exteriört.

Istället för träpanel sätts då en putsskiva upp till underlag för det. Det finns en mängd olika system för putsade fasadytor. Tegel, kalksandsten, betong och lättbetong. Yxhult – det självklara alternativet när ni tänker absorbering, mexisten, Ytong lättbetong och säker lagring.


Vi arbetar med hög kvalitet och goda relationer. Information om cookies Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt. Inlägg om mexitegel skrivna av. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen.


Kanske det bäst bevarade huset om det var så att husen ursprungligen var putsade likt många av husen från tiden var. Putsad yta – Är väggen putsad och färgdamm fastnar på fingrarna är fasaden förmodligen målad med en kalkfärg, är det silikatfärg, fastnar ingen färg. Grått skulle jag helt klart tagit!


Tycker detär snyggt till både mexitegel och putsat vitt! Jag har putsat en hel del. Dokus hjälper dig ta fram riktpriser för renoveringsåtgärder på ditt hus. Snabbt, enkelt och utvecklat för.


Murbruk B för Kalksandsten Vit kg Tillbaka. Måla med genomsläpplig färg, ej plastbaserad. Det kan vara svårt att få snygg ytfinish.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.