torsdag 25. oktober 2018

Gräddfil sambal oelek

Gör maten mer spännande med denna fantastiskt smarriga indonesiska kryddblandning i din matlagning. Den är lätt att göra och utmärkt.


Lika gott till kyckling och kött som till en sallad eller för att. Rör ihop alla ingredienserna. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. För är mig Sambal oelek bara stark medans Badjak faktiskt smakar något.


Blanda badjaken med gräddfil eller creme fraiche. Enkel och snabb att göra - och räcker till många! VITLÖKSSILL MED CHILI: Skala och pressa vitlöken samt blanda med sillen, gräddfil, majonnäs samt sambal oelek.


Majonnäs, creme fraiche, salt, vitpeppar, pressad vitlök, sambal oelek, citronsaft och fint riven parmesanost. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka. Blanda crème fraiche och mango chutney i en skål.


Sambal oelek är en väldigt stark krydda och den ska verkligen inte ta över alla smaker vilket jag är säker på att den gör om. Denna kebabsås är inte baserad på gräddfil eller crème fraiche, utan basen är äkta majonnäs, även kallad vit majonnäs. Kotletter med sambal oelek (av Jeanette i Backe) Det här receptet har jag fått av en arbetskollega.


Lägg - utan att steka - i en ugnsfast form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ställ in formen i ugnen som ska stå på 1grader.


Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och. Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av lime och sambal oelek.


En vegetarisk soppa med smak av vitlök och sambal oelek. Wraps är trevlig snabbmat tycker jag! Bara att utgå från kött i mindre bitar och sedan ösa på med någon röra, sås och grönsaker, vira ihop och tugga i sig. Receptet på den kommer här.


Gräddfil sambal oelek

Blanda med crème fraiche, vitlöksklyftor, lime, salt och sambal oelek. Påsksill med lime och sambal oelek. Det här behöver du: paket 5-minuterssill (4gram) dl gräddfil msk majonäs tsk sambal oelek ½ hackad.


Läs mer och beställ Sambal Oelek chilipasta från Flower Brand. Smaka av och ha eventuellt i mer sweet chilisås. Servera gärna stark eller mild ajvar och matyoghurt eller gräddfil till grytan. Dressing med sambal oelek bruges til mange formål.


Den er perfekt som dip og den udgør den hemmelige ingrediens i flere af husets sandwichs. Inte den mest fettsnålaste rätten. Salta och peppra efter smak. Lägg fläskkotletterna i en ugnssäker form.


Gräddfil sambal oelek

Blanda grädde, soja och sambal oelek och häll över kotletterna. Stek i ugnen, 175°C, i 1½ timme. Fräs lök, vitlök, sambal och ingefära i olja utan att det får färg. Tillsätt tomater, kikärtor, vatten och buljong.


Vispa samman grädde, créme fraiche, sambal oelek och soja. Ugnsbakad lax med ett knaprigt täcke av sambal oelek, cashewnötter, vitlök och lime. Att odla egen chili och göra egen sambal oelek är min lillasyster grym på.


Häll detta över kycklingfiléerna. Dessutom blir den väldigt ekologisk och nyttig. Vill man ha mer hetta så sparar man.


Gräddfil sambal oelek

En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.