onsdag 30. januar 2019

Ek ask

Ek är ett väldigt tåligt träslag och i ett internationellt perspektiv kanske det vanligaste golvet. Parkettgolv och trägolv för alla rum och stilar. Breda eller smala plankor? Vår golvguide ger dig möjlighet att.


Snygga MDF skivor med faner i ek, valnöt, teak, rökt ek och ask. Gör snygga hyllor eller annan inredning.

Forbo Parkett har ett slitskikt på mm med trä i ek, ask eller valnöt. Det betyder att alla våra parkettgolv kan slipas om 3–gånger utan problem.


Ask (Fraxinus excelsior) är ett stort lövträd i familjen syrenväxter, som räknas till de ädla träden. Fullvuxna träd är omtalade för att deras löv slår ut. Exempelvis är det klokt att välja ett träslag som är hårt och slitstark ( ask, bok, ek och lönn) för golv som är till barnrum, kök och hall. Hej, Vi är på gång att bygga ett nytt hus.


Ett av valen som vi nu behöver göra är att bestämma oss för om vi ska ha ett golv i ask eller i ek. Ask är exempelvis ett mycket hårt träslag och även ek som med tiden faktiskt blir hårdare.

Här hittar du ett stort utbud av 3-stavs parkett. I våra lager finns exempelvis ett komplett sortiment av amerikanskt hårdträ såsom ek, ask, alder, körsbär, lin lönn, ceder, valnöt. Många väljer att anlägga parkettgolv i ek.


Ett annat bra val är parkettgolv i ask. Träfanérgolv Tarkett Viva Ek 1-Stav Borstad Ultraloc 5mm 85m. Pure är vår hyllning till rent trä som ek, ask, björk, bok, lönn och valnöt.


Här får ursprung, hållbarhet och funktionalitet gå före trender och serien. Kährs Ask Alabaster Mattlack Vit Microfas 3-stav. Ask - Ask har precis som ek och bok ett mycket högt brännvärde.


Asken är dock relativt svår att klyva och används därför i mindre utsträckning. Parkett i ek, ask, lönn och furu – de finns i massor av olika träslag. Det här ska du tänka på innan köpet.


Klädhängaren har endast stått som utställningsexemplar och är i nyskick. Ett 1-stavsparkettgolv förmedlar en. Trägolv av hög kvalité i furu, ask, lärk och ek.


Vi har trägolv från Timberwise och Riga. Webbshopp som säljer danska plankgolv i god dansk kvalitet.

Låga priser på golv säljes. ASK : Natur VALNÖT: Natur SVART EK : Natur. Kasthall Mosaikparkett klarar emissionsnivåerna enligt LEED - CRI Green Label Plus. Alla träslag har märgstrålar.


Märgstrålarna i ek och ask framträder tydligt, medan de inte syns alls i bok. När träden börjar växa på våren bildas vårved.


Det finns dock andra trädslag ( ek, rönn, ask och bok) som innehåller mer energi i förhållande till vikt men det finns begränsad mängd av dessa. Massivt obehandlat trägolv i ek, ask, rödek, al och björk från Munka-Ljungby Såg i Skåne. Bänkskivor i trä till kök där varje bänkskiva är anpassad efter just ditt kök. Näst efter ek är ask och furu populära träslag.


Ett bra trägolv har en livslängd på 40–år, så jag brukar rekommendera att man tänker långsiktigt. DalaFloda Golv producerar massiva trägolv. För mer information, se specifikationerna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.