tirsdag 12. februar 2019

Tickande ventiler varm motor

Komplett sortiment av rör och rördelar för VVS-projektet. Fynda och beställ redan nu! Hur fixar man tickande ventiler ? Jag hade samma problem med ventiler som började ticka när motorn blivit varm.


Efter ett oljebyte slutade dom dock.

Sv: Tickande ventiler Ragge, du talade inte om vad det är för bil och vilken motor. Jag vet att Renault har en del motorer med VVT-drev som är kitsliga på vilken. Tjena har en volvo ssom tickar när motorn är varm.


Ventilspelet blir mindre när motorn blir varm och ställer man för litet spel så kan kompression läcka ut mellan ventil och ventilsäte! Har som rubriken tyder tickande ventiler. Invändig motortvätt inför oljebyte tar bort oljud som tickande ventiler.


JLM Engine Oil Flush Pro rengör motorn invändigt från slam, koks och sludge. Har en 9-aero som tickar ganska friskt innan oljan hunnit bli ordentligt varm, mer ju högre varvtal.

Men borde man inte hört högre tickande etc. Tänkte försöka använda en olja som är relativt tjock även vid varm motor för att det. Reservdelar och tillbehör till mope snöskoter, ATV, scooter, gräsklippare och släpvagn. Filtrera reservdelar efter just din modell.


Stort sortiment med eget lager. Bytte olja och köre den varm varpå det tickande ljudet försvann. Man brukar säga att tickande ventiler är glada. Jag har ett litet (?) problem med motorn i bilen.


Alltså inte så där som när man råkat tanka fel oktanhalt, utan ett metalliskt, knackande ljud. Har din motor oljeläckage eller tickande ventiler ? Kall motor som knackar eller. Rimligen bör avståndet krympa och ventilerna bli tystare när motorn är varm. Kör du väldigt lite så motorn aldrig hinner bli varm så kommer motorn påverkas.


Det är mer som ett tickande ljud kanske de tio första sekunderna när man. Vågar man köra så eller är risken att det blir med riktigt varm motor ? Det är som ett ventil tickande men från baksifan motorn.

Har en vd5-som tickar när den blir varm, när den är kall så är den. Angående tickande motorer så är min åsikt. Tickar motorn när den blir varm. Vad det gäller tickande ventiler så finns det många orsaker och många.


Obs, oljudet kommer då maskinen är varm, och ökar i takt med att motortempen ökar. Finns det inte ett visst samband mellan viskositet och ventil. Hejsan nu är det såhär att jag har ett tickande från motorn.


Det är inte bara i början utan även efter att motorn blivigt varm. Såg att man kan ställa ventilerna på en vmed motorn. Orsak är att kamkedjorna hoppar och ventilerna krockar med kolvarna.


Det kommer lixom ett " tickande " ljud från motor. Det är oftast smuts och oljeavlagringar som orsakar tickande ljud och ventilknack i motorn. Wynns mot tickande ventiler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.