tirsdag 30. juli 2019

Linoljesåpa på altan

Stort utbud av kompletta altaner till oslagbara priser! Förresten så låter det ju som att det blir ganska mycket jobb om man ska slipa hela altanen med. Kan svara nej på alla dina.


Det diskuteras vilken såpa man ska välja och ett argument som brukar återkomma för linoljesåpa är att den är. Vattnet pärlar sig på altanen.

Små barnfötter kräver mjuka, stickfria golv även ute. Lät beslagen ligga i lacknafta några dagar – hände inte ett skit. Vår altan är väldigt smutsig och det växer en del. Droppade på lite linoljesåpa.


Det enda golv jag skurar nu är badrumsgolvet som på så sätt "impregneras" lite mer för varje gång. Jag använder nästan uteslutande linoljesåpa till all. Frågan om olja på tryckimpregnerat ställdes av Bo Pettersson i Sävsjö.


Så här gör du med fördel rent och behandlar en normalstor altan gjord av tryckimpregnerat trä.

Koppla på T-racer 4och ställ in den på medelhårt tryck. Gysingesåpa ( linoljesåpa ) tillverkas på linolja av högsta kvalitet. Med tre altaner tar det knäcken på en. Nu har jag laserat - får se om det håller vad det lovar.


Det är i vart fall inte fulare. Runt poolen blev det sten. Att äta ute på altanen är mysigt, men har man en öppen altan kan det vara besvärande både med blåst och nyfikna blickar.


Det här smidiga insynsskyddet. Det finns flera sätt att skydda sin altan. Vi räknar på kostnad för en altan cirka kvadratmeter stor. Enklast är att skura med såpa en gång varje år.


Med en roller vinner du mycket tid jämfört med att lägga på oljan med en pensel. Terassdynan är ett annat bra redskap som är framtaget för att behandla altanen. Här får du några bra tips på vägen för hur du bygger en snygg och.


Brunsåpa har en mycket hög rengörande förmåga och tar snabbt bort smuts och alger från altaner, räcken. En altan är många husägares drömprojekt.

Men när den väl är byggd gäller det att sköta om den på rätt sätt för att se till att livslängden blir så bra. Att välja rätt träolja för din altan och dina trämöbler är av yttersta vikt. Tänk på att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16% före.


Olja in altanen är ett enkelt sätt att hålla den snygg och öka livslängden. Tips och bilder på hur du oljar in din altan med träolja. Svårt att säga exakt hur ofta man bör torka med linoljesåpa i vattnet.


Rekommenderas att använda 1-ggr per år eller vid behov på altanen eller pooldäcket. Varför rekommenderas linoljesåpa och endast. LINOLJESÅPA Återgå till produktlistan.


Bör inte användas koncentrerad på målat eller fernissat trä då det kan lösa upp. Vet du om linoljesåpa kan härskna? Såpskurade golv inne (med precis samma som du har).


Om du har en altan får du passa på att använda såpan där. Vi har börjat använda linoljesåpa som flytande tvål. Vill man kan man förstås tillsätta lite eterisk olja.


Nu skall vi bara klura ut vad det är för skillnad på linoljesåpa och vanlig såpa, vi får lite olika bud om vilket som är bäst. Linoljesåpa görs på rå linolja och inget annat.


Använd linoljesåpa för att rengöra istället så torkar du inte ut träet. Såpan används vid borttagning av mögel, smuts och alger på altan och.


Här hittar du 1inspirerande bilder på altan uppladdade från vanliga svenska hem. StyleRoom är Sveriges största inspirationsbank för inredningsbilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.