fredag 9. august 2019

Rosta pinjenötter stekpanna

Har du en teflonpanna är den perfekt att rosta nötter i. Du kan välja vilka nötter du vill. På bilden ser du pekannötter, pinjenötter och mandlar. Pinjenötter och solrosfrön blir också gott att rosta.


När du rostar nötter så luktar de gott. Bjud på en sallad med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter, till det grillade eller som förrätt.

Här hittar du ett enkelt och gott recept. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna i torr panna tills de får en gyllenebrun färg.


Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna ett par minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg. Rör hela tiden med en träsked så att de inte bränns. Foto: Tina Fallgren Att rosta nötter och frön är ett enkelt sätt att piffa till något. Fixa goda snacks eller blanda i maten eller efterrätten.


Lägg dem sedan i en mortel och mortla dem grovt.

Det gör inget om det finns kvar hela pinjenötter. Skaka stekpannan ofta så de inte bränns. Nar jag sett kockar rosta tex mandel och pinjenötter gör det alltid det i en torr stekpanna på spisen. Vakta dem noga så att de inte bränns vid!


Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ansa sparrisen och fräs den i lite olja några. Lägg i nötterna och rör dem (jag använder en träsked). Och hur gör man, vad har man för.


Jag rostar inte nötter så ofta och har bara provat med mandel och pinjenötter. Strö pinjenötterna över rödbetorna. Lägg på rucola och ringla över honungen.


Rostade salta mandlar är inte bara gott utan riktigt. Mandlarna kan rostas i stekpanna eller i ugnen. Passa noga så de inte bränns. Fräs vitlök och mangoldstammar i olivolja i en kastrull eller i en stekpanna i ett par minuter.


Häll av stekpannan så snart. Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna på hög värme under omrörning.

De är klara när de fått en gyllenbrun färg, vilket tar några minuter. Värm försiktigt och rör om då pinjenötter bränds lätt. Morakniv, Anders Petter, mm.


Skölj salladen och var noga med att torka den, helst i en. Lägg brödet på en plåt för att sedan lägga på getosten ovanpå brödet. Upphetta en torr stekpanna. Lägg i pinjenötter och rosta tills de fått fin färg.


Ljummen rödbets- och chèvresallad med rostade pinjenötter. Blanda den nykokta pastan med Crème Fraîche Gourmet Parmesan och Basilika. Lägg upp pastan med prosciutto och.


Glöm inte att man måste skaka stekpannan typ hela tiden under rostningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.