onsdag 25. september 2019

Varm ruccola

Fick ganska mycket (en stor låda) ruccola över i helgen. Jag måste verkligen ta hand om den idag, annars är den nog att betrakta som död. Denna fulländade, varma kycklingsallad är både smarrig och mättande. Ruccola är ett litet salladsblad med mycket riv i. Den peppriga smaken är god i sallader, på pizza och i många maträtter.


Alla våra ruccolarecept finns här!

Den här pastasalladen var min och mina tjejkompisars parad-rätt när vi i tidig 20-årsålder bjöd varandra på sofistikerade tjej-middagar. En varm smörgås fylld med mozzarella och kyckling smakar bra en kall dag. Bli medlem på Mitt Kök helt. Servera med en sallad på rucola och tomat.


Varm surdegsmacka med mozzarella och lufttorkad skinka. Perfekt som en lättare lunch eller till en god soppa. Ha ner i en skål tillsammans med de varma potatisarna. Blanda med olja och balsamico.


Krämig potatissallad med rucola och soltorkade tomater.

Potatissallad med färskpotatis i god dressing med sparris, sockerärter och rödlök. Kapris och ruccola är också gott i. Chèvre chaud - gratinerad getost på franskt manér! En lättlagad klassiker som passar utmärkt till förrätt på nyår.


Recept hittar du här på Tasteline. Koka ner sirapen till hälften. Vänd getostskivorna i lite vetemjöl. Kyckling på en bädd av ruccolasallad.


God sallad som passar till grillat kött o kyckling. Lägg den varma potatisen i en låg vid skål eller form tillsammans med. Tillsätt i så fall rucola strax före serveringen.


Fler recept med: Fest, Grönsaker. Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket.


Dela potatisen och vänd ner i lökvinägretten när den fortfarande är varm – då suger den åt sig all god dressing. Pizza med parmaskinka och rucola. Enklast och möjligen godast.


Oändliga variationsmöjligheter, använd olika ostar, krydda, panera, fyll.

Och smält ost är alltid smält ost. Mozzarella, skinka och lite pepprig smak från rucola blir perfekt fyllning i mackan. Välj gärna ett grövre bröd med fibrer. Beställ idag och få leverans redan imorgon.


Bred mjukosten på tunnbröden. Skölj och grovskär rucolan. Strö över den rivna osten. Fördela skinka, rucola och paprika över tunnbröden.


Helstekt kalv i tunna skivor, paprikacrème, ruccola och pumpafrön. Gorgonzolagratinerad Lasagne toppas med varm tomatsås, riven parmesanost och ruccola Torsdag Örtstekt kycklingfilé med stekta sidfläsk, grönsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.