fredag 22. mai 2020

Stekt torskrygg med citronsås

Skala och finhacka löken till såsen. Fräs i smör i en kastrull på svag värme utan att den får färg. Smula över buljongen och häll i grädde och deciliter.


Här är det såsen som gör det lilla extra till denna rätt. Kokt eller stekt torskrygg eller torskfilé med citronsås och kokt sparris samt kokt potatis.


Recept på torskrygg med mycket smak och minimalt med jobb. Ett skepp kommer lastat med fisk i ugn till. Torsk med dragon- och citronsås. Sätt formen mitt i ugnen och stek ca minuter eller tills innertemperaturen.


Stekt torskrygg med citronsås

Urenkel att göra men så god att den enkla satsen nedanför. Smarrigt recept på torsk med frasigt täcke och citronsås, i detta recept används bland annat peppar, paprikapulver, persilja och riven ost för att ge smak åt. Citronsås med grädde, crème fraiche, buljong och citronsaft. Parmesanpanerad torsk med varm citronsås.


Stekt torskrygg med citronsås

Så äntligen har jag hunnit renskriva ett recept som jag kan lägga ut. Baconlindad torskrygg, färskpotatis, sallad med endast ruccola. Malin Landqvist Recept från Icakuriren. Har du tänkt på att torsk går lika bra att steka som att koka?


Stekt torskrygg med citronsås

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås. Stekt inlagd strömming på Ernsts vis. Norska fiskbullar i mild citronsås. Såsen serveras varm till alla fiskrätter.


Både ris och pressad potatis är utmärkt tillbehör. Bryn smöret i en het stekpanna. Leila börjar med den skinnfria sidan. Krydda med salt och svartpeppar.


Ugnsbakad torskrygg med parmesan och örter - 56kilo. Den senaste favoriten i samlingen med recept på torskrygg är denna.


Steker du den är tipset att köpa en bit med skinnet kvar och först steka den på hög. Kokt torsk med ris, citronsås och broccoli” Kokt torsk med ris, citronsås och broccoli. Smaka av med salt och peppar. En underbar fiskgratäng med pommes duschesse som går snabbt i ugn.


Den här middagen lagar du på bara minuter! Passar också bra att servera till varmrökt lax och stekt fisk.


När du häller smöret ur kastrullen var noga med att få med det bruna som lagt sig på. Kycklingfilé i ugn med citronsås. Röding i ugn med citronsås. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar.


Kanske blir det godare att göra en citronsås med vispgrädde istället? Stek den i rikligt med smör. Sila buljongen och spar den.


Hacka schalottenlöken fint och stek den i lite smör i en kastrull utan att den tar färg. Laxfilé med citronsås och palsternackspur.


Grilla sparris och citronklyftor i grill- eller stekpanna ca min. Här har jag strött över denna goda röra på stekt fisk och serverat det med pressad potatis och mild citronsås. Dela torsken i portionsbitar och stek i smör ca min på varje sida.


Servera en kyld citronsås.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.