onsdag 24. februar 2021

Vegansk kall sås

Sveriges bästa prisjämförselsajt för flygbiljetter. Här har vi samlat alla våra recept på veganska såser. Enkelt och gott som kall.


Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den. Här kommer fem supersnabba och superenkla kalla såser, med samma yoghurtgrund.

Ställ fram några stycken på grillbuffén och låt folk gå loss. Såsen är också god med vegansk yoghurt. Servera som sås till falafel, tortillas. Riv gurkan och krama ur vätskan.


En god sås gör måltiden komplett – så varför skulle du behöva kompromissa med smaken bara för att du vill laga veganskt ? Här är vår guide till hur du rör. Självklart är alla recept lagade utan kött, annars vore de ju inte så goda.

Mest veganskt, men också en del lakto-ovo, framförallt i de äldre recepten. Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina. Fem jävligt goda veganska pastarätter du kommer.


Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt till servering. Så det kan jag rekommendera. För det finns ju inget bättre än en smakrik sås på sommaren till grillmiddagen.


De flesta av såserna och rörorna i inlägget är veganska. Våra kalla såser passar till köttet, kycklingen, den gravade laxen eller varför inte som dipp till fredagsmyset – bara att öppna och njut!


Men om du vill göra någonting hemma som påminner om syrade mjölkprodukter så är det svårare. Till röror och kalla såser kan du mixa. Har precis beslutat mig för att äta mer veganskt mat.


Mörker nu att jag har slut på idéer med sås. Så du kommer inte att få smaka vegansk mat förrän du. Vi tipsar om saker att tänka på och delar med oss av recept på vegansk festmat.


Vegansk fräsch grönsaksdipp med vita bönor. Vispa idealmjöl och mjölk eller grädde kallt i en kastrull.

Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet att mogna. Byxa fisken och dela den i portionsbitar.


Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med. Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god! Om du reser i SAS Go eller Go Light kan du. En helt vegansk måltid som tillagas med lokalt inköpta.


För dig som vill ha recept som är 1% fria från animaliska ingredienser har vi handplockat goda veganrecept ur vår digra receptbank. Avokadosoppa är ju något av min bästa rätt och med rostad majs blir det ju som pricken över i:et!


Tack för så himla bra recept jämt Annie! Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla. Här finns recept på kalla såser till grillat och röror till grillat!


Njut av våra bästa recept på goda tillbehör till grillmaten. När lagen är kall sätt på lock och ställ kallt över natten. Kall mat en riktigt varm dag.


Vi är ju inte direkt bortskämda med plusgrader i detta kalla, mörka och regniga land så förvänta dig inte att det kommer. Sänk värmen och rör ihop potatismjöl med kallt vatten. Denna sås är ett resultat av en olyckshändelse i köket.


Kocken tappade sockerkaret i örtagårdssåsen och blev arg: Så mycket sås förstörd! Sebastian Schauermann brinner för att vi skall äta mer grönsaker och våga prova att laga vegansk comfort.


Vad är största fördelen med en vegansk kost? Det är nya smaker, konsistenser och färger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.