onsdag 14. april 2021

Vild orkide skötsel

Ge presenten som alltid blommar. Dels finns det fortfarande orkidéer som vi inte har upptäckt i det vilda än. Skötsel av Cymbidiumorkidéer. Vilt växande orkidéer kräver luft kring rötterna.


NUVARANDE Så lyckas du med dina orkidéer – allt från skötsel till omplantering. De växter vilt i den tropiska delen av världen, men främst i Asien och norra Australien.

Det finns många myter om odling och skötsel av orkidéer. Få växter är så lättskötta! Perfekt om man gillar att resa. För att kunna ge din Vanda orkidé optimal skötsel är det därför en bra idé att ta reda på hur den skulle ha växt i det vilda.


Välkommen till mina orkidée sidor. Jag har varit intresserad av de svenska orkidéerna i några år nu och har under den tiden lyckats hitta och fotografera de. Gå till översikten för Växter. Men i Sverige finns en hel del.


Phalaenopsis orkidéer i områden som växlar mellan en varmare säsong och en kallare säsong.

Vad många inte vet är att i det vilda. Den populära orkidén är både tjusig och lättskött. Men den behöver också omvårdnad och ett av de bästa tipsen för en välmående orkidé är – diskmedel.


Björnmossan växer vild i Sverige och du kan plocka med dig en påse hem nästa gång du är ute i skog och mark. Förutom stölder i det vilda så förekommer det också att. Jag kan också tipsa om där det finns videoklipp på hur man utför viss skötsel av.


Under många år fick Helén Nordvall, 3 från Kramfors aldrig sina orkidéer att blomma. De stod gömda bakom gardiner. Då fick hon höra om knepet som. Vattna ofta, ge näring en gång i månaden.


Sprejduscha ofta, men inte direkt på blommorna. Har funnit en vild orkidé på den delen i trädgården som är fritt växande med.


Den största skötselskillnaden mellan orkidéer och andra blommor är troligtvis vattningen. Dessa exemplar kommer från Upplan hagmark. Vägrar din orkidé att blomma? Verkar den hängig och livlös eller har bladen blivit bruna?


Orkidéer ska vattnas mycket men sällan. Ditt meddelande går till Registrator på Naturvårdsverket.

Vi läser allt och svarar så snart vi kan. Här kommer en beskrivning av hur man sköter den vanligaste (och tacksammaste) sorten. Skov-Gøgeurt er en sjælden, sart og smuk orkidé.


Den här utgåvan av Vilda orkidéer är slutsåld. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Upptäckte i veckan att det växer vilda orkideer på min gård.


Nattviol tror jag den heter. Och med rätt skötsel skapar tillräckligt med ljus ett torn av blommor. Skickas inom 7‑vardagar. Våra experter delar med sig av sina bästa råd.


Jag tänker inte försöka ge mig på att ge några specifika skötselråd för olika släkten av orkidéer. Det är en alltför komplex uppgift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.