tirsdag 5. februar 2019

Fiskpinnar sås

Denna sås är ett jättegott alternativ till remouladsås till fiskpinnar. Låt ungarna vara med i köket och göra i ordning sina egna fiskpinnar. Små, små knubbiga ”pinnar” för den som inte är så stor i maten och större för dem. Här hittar du lite goda tillbehör till dina fiskpinnar.


Blanda 3-dl matlagninsyoghurt med två teskedar curry. Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan? En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt.


Prova gärna och gör egna fiskpinnar. Lär dig hur du ska använda gas på rätt sätt, så blir det både säkert och roligt att grilla.


Självklart gillar dem Findus färdiga fiskpinnar också men jag föredrar. Blanda majonnäsen med övriga ingredienser till såsen, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt. Skala och koka potatisen i saltat.


Oavsett hur vi serverar denna vardagshjälte till middagsmat så äter vi mycket fiskpinnar i Sverige. Då kan det vara på plats med lite variation.


Och vi har fortfarande besök från Öland här hos oss…. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet att mogna. Byxa fisken och dela den i portionsbitar. SAS zum günstigsten Preis.


Av ett fruset fiskblock gör jag mina egna fiskpinnar. Hacka ner dem, så de är i samma storlek, blanda ihop med ströbrödet och ställ åt. Våra gyllene och spröda fiskpinnar är av 100% fiskfilé. Fiskpinnar Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor.


Delikata hemmalagade fiskpinnar av fiskfilé med en grön puré av ärtor, citron, dill och dijonsenap. Till fiskpinnarna och ärtpurén serverar du nykokt potatis. Och att den vinnande pinnen visade vara den med minst fisk i, var kanske därför inte så förvånande.


Fiskpinnar sås

Jag ska snart börja med middag. Egna fiskpinnar med en dipp på äpple, créme fraiche och smörfräst curry som du serverar tillsammans med råkostsallad och kokt potatis. Att göra fiskpinnar själv är inte det minsta svårt och smakar så mycket godare än köpes.


Färdigpanerade fiskpinnar i frysen – så oerhört snabbt och smidigt när tiden springer ifrån en. Men lägg på en liten extra stund i köket och gör dina egna. Eller skriv in vad du har hemma eller vill laga för råvaror så får du förslag på passande recept. Gör så här: Remouladsås:RÖr ihop majonäs och creme fraiche.


Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut tsk citronsaft.


Ingredienser: Krispiga fiskpinnar stora krispiga fiskpinnar Remouladsås dl majonnäs dl créme fraiche msk bostongurka tsk curry tsk gurkmeja 1. Recept på kalla såser gjorda på yoghurt, gräddfil m. Goda och enkla recept med bilder steg för steg. Själv älskar jag stuvad spenat men tyvärr är sambon allergisk mot.


Fiskpinnar sås

Har dina barn fått för sig att dom inte gillar fisk? Gör en omgång hemmagjorda fiskpinnar, servera med en kall god sås. Jag gör en kall sås som funkar till både fiskpinnar och annan fisk och mina barn 5år och år äääälskar den såsen även vi vuxna gillar den skarpt.


På en blogg hittade jag recept på " Supergod sås till fiskpinnar " Det är mannen i familjen som är bäst på att göra den supergoda såsen som liknar den man. Vänd runt så fisken blir helt täckt.


Fiskpinnar sås

Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor. Tyvärr så är receptet under all kritik. Man kan köpa en färdig sås för kr som har mer smak än denna.


Inte bara det, denna smakar illa också.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.