fredag 24. mai 2019

Ensidigt inriktad

Exempel på hur man använder ordet " ensidigt i en mening. Betydelse, synonymer och översättningar finns. Se synonymer och motsatsord till ensidig. Se exempel på hur ordet används.


Den vård som tidigare erbjudits har varit enformig och inriktad på män. Hon befinner sig i en vardag som kan bli enformig och tråkig. Vid tillsynen tidigare i år fann Skolinspektionen att förskoleklassen hade religiösa inslag i undervisningen.


Barnen bad en bön i samband med en. För att uppnå denna tillgångsfördelning krävdes stora omflyttningar i en initialportfölj som var alltför ensidigt inriktad på svenska statsobligationer. Person vars samhällssyn är ensidigt inriktad på teknisk utveckling. Högslätt och smörgåsbricka F. Utskuren mönstermall eller slentrianmässigt uttryck.


Den anklagas för att vara alltför ensidigt inriktad på Region Uppsalas egen. Utbildning Den fristående Vetenskapsskolan har upprepade gånger fått kritik för att undervisningen har religiösa inslag. En av förgrundsfigurerna, Tiina Rosenberg, tycker att sexual- och familjepolitiken är för ensidigt inriktad på heterosexuella. Han kritiserade den politiska debatten för att vara så ensidigt inriktad på yttre motivation som drivkraft för barn.


Ensidigt inriktad

Sverige kan klara sig utan kärnkraft, enligt ett scenario som Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott tagit fram. Men då krävs en kraftig utbyggnad av. Orden har makt över tanken - och ibland också över verkligheten. Så är det med uttrycket ”långa häktningstider”.


Penningpolitikens mål i Sverige är idag ensidigt inriktad på inflation. Dagens regelverk för Riksbanken skapades på 90-talet. Som om inte detta vore groteskt nog var strategin dessutom ensidigt inriktad på att attackera hela det så kallade sinosovjetiska blocket (Sovjet plus Kina).


Ensidigt inriktad

Dock forsätter minskningen på de klassiska lokalerna vid Fagerön där markanvändningen är för ensidigt inriktad på de ekonomiska aspekterna med för hårt bete. Men beskrivningen av ekonomiska effekter är alltför ensidigt inriktad på disponibel inkomst och generellt för grund. Denna invändning underkändes av domstolen som menar att centralen var ensidigt inriktad på polisen eftersom inga uppgifter om nazister eller andra som skulle.


Vad gäller förbrukningsvaror är de ofta lite ensidigt inriktade på delikatesser av olika slag. Jorden bearbetades med hjulplog och produktionen var nästan ensidigt inriktad på spannmålsodling. Inom gränserna för Sjöbos sentid. Kritiken måste kombineras med konstruktiva förslag med inriktning mot arbetslivet.


Sjukförsäkringen kan inte ensidigt inrikta sig på individen. Varför är debatten så ensidigt inriktad på bilens förbrukning och utsläpp per körd Km? Debatten är också alltför ensidigt inriktad på kulturella skillnader, inte likheter, där strukturella och sociala problem görs till kulturella.


Den strukturförändring som Sverige genomlider slår hårt på bygder där en alltför ensidigt inriktad industri dominerar. Modellen har varit ensidigt inriktad på tillgänglighet.


God tillgänglighet är inte samma sak som god vård. På senare år har bostadsbyggandet varit allt för ensidigt inriktat mot flerfamiljshus, framförallt exklusiva bostadsrätter. Den svenska debatten om betyg är ensidigt inriktad på frågor som i vilken ålder betyg kan eller inte kan ges. Det stora utbudet av dyra.


Mot bakgrund härav ställer Jägareförbundet sig tveksam till värdet av att över huvud taget redovisa en ensidigt inriktad analys av reglernas effekter för. Ur demokratisynpunkt är det intressant att fyra riksdagspartier och ett antal aktivistgrupper och lobbyister är ensidigt inriktade på en enda målgrupp. För det andra har kommittén och sekretariatet, måhända självpåtaget, alltför ensidigt inriktat arbetet på att förhindra alla former av skatteplanering.


Ensidigt inriktad

Forskningen var dock ensidigt inriktad på att knyta ihop trådarna i SMT-hypotesen. Warburgs metabola hypotes fanns knappt på kartan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.